Un mercat d'antiguitats maleït: també ha de marxar de Bell-lloc d'Urgell

L'Ajuntament d'aquest municipi del Pla d'Urgell ha rescindit el contracte amb l'empresa que el gestiona per incompliments

RedaccióActualitzat

Últim dia de mercat a Bell-lloc d'Urgell. Instal·lat al polígon Vinyes del Mig del municipi, cada diumenge mor d'èxit, amb 300 parades, més de 2.000 visitants i antigalles de tot tipus i per a tots els gustos.

Però en part per la bona acollida que té aquest mercat d'antiguitats, l'Ajuntament ha decidit rescindir el contracte amb l'empresa promotora que el gestiona, Jakena S.L.

Els motius, segons explica el consistori, són l'incompliment d'algunes de les condicions i mesures del conveni i les molèsties que causa per "l'assistència massiva de públic" cada diumenge, per exemple, en zones verdes d'aparcament.

En declaracions a TV3, Carles Palau Boter, alcalde de Bell-lloc d'Urgell, detalla els estira-i-arronses amb l'empresa que gestiona el mercat.

"Un dels incompliments que ens hem trobat és l'obligació de l'empresa que gestiona el mercat de notificar per escrit cada setmana, identificar nom, cognoms i DNI dels paradistes i la ubicació exacta en el mercat de cada parada". 

A més, han rebut queixes per l'acumulació de brutícia quan pleguen les parades. Una acusació que Ana María Morell Aliaga, propietària de l'empresa, nega, i explica que recorrerà la rescissió del contracte als jutjats.

"Pensàvem que aquí estàvem en un bon lloc, apartats del poble. A aquest senyor (l'alcalde) no li agrada i ens fa fora. El problema se'l trobarà el diumenge que ve. On aniran els paradistes? Què faran? Si no ens quedem aquí... oblida-te'n" 

Últim diumenge de mercat a Bell-Lloc, on es poden trobar tot tipus d'antiguitats (TV3)


Sense lloc fix i amb futur incert

El contracte entre l'empresa i l'Ajuntament vencia el març de l'any que ve. El mercat s'hi va instal·lar fa set mesos, sota la vigilància dels Mossos d'Esquadra, que regulen l'activitat de compravenda d'objectes de segona mà, regulada per la llei orgànica de protecció de seguretat ciutadana.

Malgrat l'estima que li tenen els visitants, com el Josep Maria Mayos, mai ha aconseguit establir-se en un lloc fix.

"Cadascú ve a buscar alguna cosa i aquí segurament la troba. Vagi on vagi el mercat, la gent hi anirà darrere" 

Com a mercat de segona mà itinerant, fa deu anys que volta per les comarques de Lleida, fent parada en municipis com Juneda, Torrelameu o Arbeca. Però tampoc s'hi ha quedat per raons similars.

Ara, tornarà a tenir un futur incert, un fet que preocupa greument els paradistes, que expliquen que sense el mercat s'hauran de buscar la vida.

 

ARXIVAT A:
Comerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut