Odèn

Un llop ataca un ramat i mata tres ovelles a Odèn, al Solsonès

És el cinquè atac que pateix el mateix ramader en tres anys

Actualitzat

Un llop ha matat tres ovelles a Odèn, al Solsonès, i no és el primer cop que hi ha atacs de llops en aquesta granja des que se'n va detectar la presència a la zona, el 2017. Els ramaders demanen compensacions i veuen amb preocupació que aquests animals s'acostin cada vegada més a les seves explotacions.

Al ramader afectat, Florenci Serra, cada cop li fa més por treure el ramat del corral. La nit del 30 al 31 d'agost el tenia pasturant per una serra del Port del Comte quan el llop li va matar tres ovelles.

 

 

El ramader assegura que entre les que ha hagut de sacrificar i les desaparegudes són 19, però el que més li preocupa és que l'atac va ser molt a prop de l'explotació: a uns 800 metres.

"Cada cop agafa més confiança i més llibertat, per dir-ho d'alguna manera, a l'hora de matar. És un animal que no mata per menjar, sinó per hobby."

 

 

És un nou atac al Solsonès confirmat pels Agents Rurals. És el cinquè que pateix aquest ramader en tres anys. Per això demana solucions a la Generalitat. Vol més mesures de protecció, però també compensacions, perquè si no haurà de plegar:

"El que demanem és que els diferents departaments es posin ja en marxa d'una punyetera vegada i ajudin el món rural i el món de muntanya, perquè, si no és l'atac de llop, és l'atac d'os, però cada cop queden menys explotacions d'animal de pastura."

En els últims anys, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha identificat tres llops a Catalunya, però hi ha proves de la seva presència des de l'any 2000.

ARXIVAT A:
Ramaderia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut