Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso durant un concert a Madrid al juliol (Europa Press)

Un jutjat investiga la parella d'Ayuso per un frau de 350.000 euros a Hisenda

L'empresari hauria presentat factures falses per rebaixar beneficis i pagar menys impostos els anys 2020 i 2021, i el PSOE exigeix al PP que forci la dimissió de la presidenta de Madrid

Actualitzat

Un jutjat de Madrid investiga Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso, per suposats delictes de frau fiscal i falsedat documental.

El jutjat d'instrucció 19 de Madrid ha estimat la denúncia presentada per la Fiscalia que apuntava que González Amador hauria evitat pagar 350.000 euros a Hisenda entre el 2020 i el 2021 mitjançant factures falses i societats pantalla.

La magistrada veu indicis de dos suposats delictes contra la Hisenda pública en concurs amb un suposat delicte de falsedat en document mercantil, per la qual cosa ha citat a declarar com a investigats la parella d'Ayuso i quatre persones més que s'haurien prestat a emetre factures falses.

15 factures falses per desgravar despeses fictícies

Hisenda va detectar moviments sospitosos de les societats de González Amador i va obrir una investigació fa dos anys sobre les declaracions presentades el 2021 i el 2022.

L'empresari hauria presentat factures falses --de serveis que mai s'haurien prestat-- a través d'empreses externes amb l'objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats Maxwell Cremona Ingeniería i Procesos para el Fomento del Medioambiente, així com per les activitats de Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering.

En total, segons consta en la denúncia, són 15 factures falses per despeses fictícies per un valor total d'1.711.980 euros que li van permetre desgravar despeses que mai es van fer i pagar aquests 350.951 euros menys en impostos: 155.000 en l'impost de societats del 2020 i 195.951,41, en el del 2021.

Comissions de fins a 2 milions d'euros per la venda de mascaretes

En paral·lel a aquestes diligències judicials, un informe de l'Agència Tributària assenyala que la parella sentimental de la presidenta de la Comunitat de Madrid hauria cobrat gairebé 2 milions d'euros el 2020 per comissions en la venda de material sanitari en plena pandèmia.

González Amador hauria mediat entre FCS Select Products, una empresa de Barcelona que fins llavors s'havia dedicat a les begudes energètiques, i una empresa gallega, Mape Asesores.

La primera, amb contactes a la Xina, hauria venut mascaretes i guants a la segona per valor de 42 milions d'euros, i les comissions del mediador haurien estat del 4,5% del total.

Una arma llancívola contra Isabel Díaz Ayuso

Els casos que esquitxen Isabel Díaz Ayuso s'han convertit en una arma llancívola dels socialistes contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, a qui han demanat la dimissió una vegada i una altra.

Lluny de renunciar al càrrec, en fer-se pública la denúncia de la Fiscalia, Ayuso va contraatacar dient que s'estava perseguint el seu company sentimental per intentar tapar els escàndols del PSOE, com el cas Koldo.

A més, Ayuso va afirmar que era Hisenda qui devia 600.000 euros a la seva parella i que González Amador estava sent "assetjat" per tot el poder de l'Estat pel fet de tenir una relació amb ella.

"No hi ha trama de factures, no hi ha societats pantalla", va declarar Ayuso abans que s'hagi sabut que el seu company sentimental està sent investigat formalment per un jutjat de Madrid.

A l'espera que Ayuso es pronunciï sobre la imputació de la seva parella, el PSOE i el govern espanyol s'han apressat a demanar novament la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid.


El PP i el PSOE continuen en una espiral inacabable d'acusacions creuades pels casos de corrupció. Els socialistes estan traslladant ara tota la pressió al president dels populars, Alberto Núñez Feijoó, perquè mogui fitxa i faci plegar la presidenta de la Comunitat de Madrid.

ARXIVAT A:
CorrupcióFrau fiscalIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut