Un jutjat de Balaguer perdona un deute de 61.928 euros a un camioner a qui un accident va deixar sense ingressos

ACN Lleida - El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Balaguer ha perdonat a un camioner, veí d'Agramunt (Urgell), un deute de 61.928 euros després d'aplicar-li la llei de la segona oportunitat. En una interlocutòria, amb data del 28 d'octubre, la jutgessa li concedeix l'exoneració de pagar el passiu insatisfet amb caràcter provisional i aprova el pla de pagaments proposat. L'home es trobava en situació d'insolvència després de sofrir un greu accident de trànsit en què es va trencar els dos braços, fet que l'impossibilitava continuar treballant de transportista i que el va deixar "fora del circuit econòmic", segons han explicat des del despatx Bergadà Associats, que ha representat l'afectat.

Arran de l'accident, l'home va veure com els seus estalvis anaven disminuint fins que no va poder fer front als deutes, segons assenyalen des de Bergadà Associats. Davant la situació d'insolvència, el 6 de febrer del 2020 va sol·licitar un concurs de creditors per acollir-se a la llei de la segona oportunitat. Després de gairebé tres anys, la jutgessa va decidir perdonar-li els deutes.

"Ara pot respirar de nou tranquil i seguir endavant amb la gran oportunitat que li dona la Llei de la Segona Oportunitat, la qual està sent cada vegada més utilitzada per aquelles persones de bona fe que s'han vist col·lapsades pels seus deutes", assenyala Marta Bergadà, sòcia fundadora de Bergadà Associats. L'advocada remarca que "ha estat un procediment llarg", ja que "els jutjats de primera instància, que són els que fins ara tenien la competència en concursos de persones no empresàries, no són jutjats especialistes en concursos, raó per la qual els processos es demoren tant".

Anar al contingut