Un jutge de Reus troba indicis per investigar Ortega Smith per un delicte d'odi
Imatge de la intervenció de Javier Ortega Smith, de Vox, l'any passat a València
Reus

Un jutge de Reus troba indicis per investigar Ortega Smith per un delicte d'odi

L'advocat de Reus Hilal Tarkou també va presentar a l'Audiència de Tarragona la denúncia a Plataforma per Catalunya que ha portat al judici

Actualitzat

Un jutge de Reus investigarà Javier Ortega Smith i Vox per si han comès un delicte d'odi i discriminació. En un míting fa un any a València, Javier Ortega Smith deia, textualment, que l'enemic d'Europa, de la vida i la família era la invasió islàmica.

L'advocat de Reus Hilal Tarkou va presentar una denúncia i aquest dilluns ha rebut la notificació del jutjat d'instrucció número 4 de Reus. El magistrat troba indicis per obrir la investigació.

 

Interlocutòria del jutjat Reus que incoa la investigació contra Javier Ortega Smith

 

En el discurs denunciat, Javier Ortega Smith deia el següent:

"El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic de la llibertat, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu invasió islamista."

"Cada cop més europeus s'estan alçant i no estan disposats que els ensorrin les catedrals, no estan disposats que s'acabi amb el que entenem com a civilització."

 


Hilal Tarkou va presentar la denúncia en nom de l'Associació Watani de Ciutadans per a la Convivència i el Desenvolupament, ACCD, de Reus, per un delicte d'incitació a l'odi contra la comunitat musulmana.

 

L'advocat Hilal Tarkou al seu despatx de Reus

 

Tarkou també va denunciar la cúpula de Plataforma per Catalunya per la propaganda electoral que va enviar durant les eleccions del 2011. En aquest cas, l'Audiència de Tarragona va admetre a tràmit la denúncia i ha determinat l'obertura de judici oral.

El pas següent podria ser citar a declarar el número 2 de Vox.

ARXIVAT A:
Delicte d'odiJudicialVoxDrets humansXenofòbiaMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut