El jutge del Suprem Pablo Llarena (EFE)
El jutge del Suprem Pablo Llarena (EFE)

Un jutge belga rebutja la demanda de Puigdemont contra Llarena per no ser competent

La defensa de l'expresident recorrerà la decisió un cop desestimada la demanda en primera instància

RedaccióActualitzat

La justícia belga desestima, en primera instància, la demanda civil de Carles Puigdemont contra el jutge Pablo Llarena. Considera que no és competent en el cas. La defensa de l'expresident diu que recorrerà la decisió. La demanda també la van presentar els exconsellers Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret.

El jutge belga no entra al fons del cas, però el rebutja perquè considera que Llarena té immunitat d'estat, que impedeix que sigui jutjat per un tribunal d'un altre estat membre.

El magistrat tampoc accepta la petició que havia fet la defensa de Puigdemont d'elevar una pregunta prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Un cop desestimat el cas en primera instància, els advocats de Puigdemont i els exconsellers recorreran al Tribunal de Cassació, màxima instància de Bèlgica, i tornaran a demanar que es faci la consulta a Luxemburg.
 

Un jutge belga rebutja una demanda de Puigdemont contra Llarena per no ser competent
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont arribant al Parlament Europeu, el 10 de febrer (ACN / Nazaret Romero)


La demanda de Puigdemont, Ponsatí, Comín, Puig i Serret contra Llarena es va presentar a principis de juny del 2018 per "falta d'imparcialitat" del jutge del Tribunal Suprem durant la instrucció de la causa de l'1-O. Afirmaven que la instrucció de Pablo Llarena va suposar una vulneració flagrant de la seva presumpció d'innocència i de la llibertat d'acció política.

El març del 2019, Puigdemont va denunciar el "regne d'Espanya" en aquesta demanda. La personació de l'estat espanyol en la defensa del jutge va permetre aquesta ampliació.

La sentència belga es va dictar el 27 de març, però no es va notificar a les parts fins aquest dilluns, segons ha dit l'advocat Gonzalo Boye, que ha confirmat que pensen recórrer contra la decisió.

 

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPablo LlarenaProcés català
Anar al contingut