Una imatge dels edificis gegantins de Manhattan, a Nova York (REUTERS/Shannon Stapleton)

Un inusual terratrèmol de magnitud 4,8 sacseja Nova York sense causar víctimes

L'epicentre ha estat a l'estat veí de Nova Jersey i s'ha notat en diverses ciutats de la zona

RedaccióActualitzat

Un terratrèmol de magnitud 4,8 ha sacsejat aquest divendres la ciutat de Nova York, sense causar víctimes.

Segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) l'epicentre ha estat a prop de la localitat de Lebanon, a l'estat Nova Jersey, a uns 75 quilòmetres a l'oest de Nova York, una zona que normalment té poca activitat sísmica.

El tremolor ha passat a les 10:20 del matí, hora local (14:23 GMT) i s'ha allargat durant uns segons. S'ha notat a tota la ciutat, des de Brooklyn fins al Bronx o Manhattan, segons han apuntat diversos testimonis a les xarxes, alguns amb un to clarament distès, com el missatge del mític gratacel Empire State Building: "Estic bé".

El terratrèmol, que ha passat a una profunditat de 4,7 quilòmetres, també s'ha arribat a notar en ciutats com Boston i Filadèlfia.

En el comunicat de l'USGS s'han donat diversos consells com ara "allunyar-se d'edificis i línies elèctriques, en cas de ser al carrer" o "aturar-se si s'està conduint, però amb precaució".

Un missatge d'alerta del terratrèmol en un telèfon mòbil de Nova York (REUTERS/Andrew Kelly)

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, també ha fet un tuit apuntant que el seu equip està avaluant els impactes i qualsevol dany que pugui haver passat.

Els Bombers de la ciutat de Nova York han dit que, fins ara, no els consta que s'hagin enregistrat "majors incidents" i que les autoritats segueixen "monitorant" la ciutat.

Segons un comunicat de la Casa Blanca, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat del terratrèmol i "s'ha posat en contacte amb el seu equip per avaluar l'impacte potencial del sisme".


Aeroports afectats

Els aeroports internacionals John F. Kennedy (Nova York) i Newark Liberty (Nova Jersey) han suspès temporalment els vols després del terratrèmol, segons ha anunciat la governadora Kathy Hochul.

En aquesta zona segueix l'alerta per la possibilitat de més rèpliques, com la que hi ha hagut una hora després a Bedminster, a Nova Jersey, amb una magnitud de 2,0.

L'Administració Federal d'Aviació (FAA), per la seva part, ha dit que el terratrèmol pot afectar algunes instal·lacions de trànsit aeri a Nova York, Nova Jersey, Filadèlfia i Baltimore.

Hochul també ha assenyalat que la xarxa de trens Amtrak i MTA funciona sense interrupcions.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut