L'exvicepresident del govern, Jordi Puigneró, en roda de premsa
Jordi Puigneró ha respost amb un tuit irònic

Un informe de la Guàrdia Civil acusa Puigneró de preparar un exèrcit de robots i drons

L'exvicepresident del govern i exconseller de Polítiques Digitals ha respost amb un tuit en què fa mofa de les sospites de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va creure que Jordi Puigneró preparava un exèrcit de robots, drons de combat i sistemes de defensa contra míssils com a pas previ a una Catalunya independent.

Segons un informe dels serveis d'informació del cos del 2019 a què ha tingut accés el diari El Món, l'exvicepresident del govern i exconseller de Polítiques Digitals va formar part d'una trama per preparar estructures de defensa que funcionarien amb intel·ligència artificial. En el cas dels robots, afirmen, faria que tinguessin "grans capacitats".

La mateixa tecnologia s'estaria preparant, segons la Guàrdia Civil, per a la seguretat de carreteres o semàfors.

De retruc, diu el diari, l'informe retreu a Puigneró que fos el responsable informàtic del referèndum de l'1 d'Octubre, com a "màxim responsable de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya".

L'estratègia d'IA, la base de la investigació

Per arribar a aquestes conclusions, el que van fer és analitzar un document anomenat "L'estratègia d'intel·ligència artificial de Catalunya", que Puigneró va difondre el juliol del 2019.

Segons afirma Europa Press a partir de l'informe, aquest document recull "l'evolució" de la intel·ligència artificial i fa referència a la "tecnologia de la informació i ciberseguretat" i la "defensa i seguretat ciutadana".

Els agents subratllen que aquests apartats són "competència exclusiva de l'Estat, que en cap cas han estat transferides a les comunitats autònomes, en aquest cas Catalunya". Així, adverteixen que "es podria considerar que des d'aquestes instàncies governatives catalanes es continua --el 2019-- amb la gestió d'estructures paral·leles, alienes a l'Estat".

El document s'ha inclòs en causes obertes a l'Audiència Nacional com l'operació Judes, l'operació Tadeo o el cas Tsunami.

Jordi Puigneró ha respost a aquestes informacions en un tuit en què, amb to irònic, fa mofa de l'informe de la Guàrdia Civil. Amb una foto seva amb dos robots de joguina, afirma: "Tot a punt."

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilJordi Puigneró
Anar al contingut