Agents rurals treballant a la zona del massís del Montgrí cremada (ACN/Gerard Vilà)

Curiosos al massís de Montgrí entorpeixen la feina d'extinció dels bombers

Excursionistes, turistes i ciclistes s'estan saltant les restriccions que impedeixen entrar a l'espai natural, on encara hi ha punts calents de l'incendi, que no està extingit

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Mentre els bombers continuen treballant en les tasques d'extinció de l'incendi del massís del Montgrí, a l'Empordà, diversos curiosos, caminants, turistes i ciclistes s'estan colant en aquest espai natural, on està prohibit l'accés tant a peu com en vehicle.

Ho han denunciat els agents rurals, que demanen "responsabilitat i molt de respecte" a la ciutadania i ajuda a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per controlar els accessos a la zona. 

"No podem tenir un cartell, un policia o un agent rural a cada entrada o camí de cada espai natural", ha advertit el cap del cos a Girona, Ignasi de Dalmases, que ha lamentat l'actitud de la gent i ha advertit del perill que representen.

Dalmases ha alertat, a més, que entorpeixen la feina dels bombers, que estan remullant els nombrosos punts calents que encara cremen, per evitar una revifada del foc.

"Al massís del Montgrí hi ha camions que encara hi estan treballant, entrant i sortint, i encara és més important que no hi hagi cap interferència, cosa que està passant. Hem constatat que les persones que hi accedeixen, bicicletes, gent que camina, curiosos, etc, només fan que entorpir les tasques dels bombers i que sigui un problema més."

Els bombers tot just han aconseguit estabilitzar tot el perímetre de l'incendi aquest divendres al vespre, després d'una jornada molt complicada. La principal dificultat en les tasques d'extinció ha estat el vent aponentat que ha bufat al massís, que ha generat diverses revifalles i nombrosos focus secundaris.

Un vehicle davant l'accés tancat al massís del Montgrí, aquest dissabte (ACN/Gerard Vilà)

Tant bombers com agents rurals continuen controlant la zona perquè no hi hagi represes. Una vigilància que mantindran durant les pròximes setmanes davant d'una situació que han qualificat "d'extrema precaució".

Ignasi de Dalmases insisteix que no s'ha d'anar al bosc ara, "els dies de màxim risc", i alerta que no és una prohibició gratuïta:

"La gent que hi va poden ser causa de l'inici d'un foc, per qualsevol negligència, i a més entorpiria molt si hi hagués molta gent, haguéssim de fer una evacuació, i els haguéssim d'anar a buscar un per un, cosa que ja ens ha succeït."

L'incendi al massís del Montgrí ha cremat 91 hectàrees de vegetació forestal, totes dins el terme municipal de Torroella de Montgrí i el perímetre del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter.

El risc d'incendi segueix sent molt elevat a tot el territori i continuen tancats els accessos a 6 parcs naturals.

 

Un cap de setmana amb molts turistes

Des de l'Ajuntament de Torroella també han demanat responsabilitat i "sentit comú" a totes aquelles persones que pretenen anar al massís del Montgrí, on està prohibit accedir. De fet, se sancionarà tothom que se salti les restriccions, com han advertit els Agents Rurals.

El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit, Francesc Ferrer, ha reconegut que aquest és un cap de setmana "clau" de la temporada turística, però ha demanat que tothom sigui molt "curós amb el medi".

 

ARXIVAT A:
IncendisCatalunya
Anar al contingut