Imatge aèria de l'incendi a Montcada i Reixac (Bombers)

Controlat l'incendi a les barraques de Montcada i Reixac, alimentat per bombones de butà

L'Ajuntament havia retirat l'any passat 1.400 bombones del recinte on hi ha hagut el foc, on també es desballestaven vehicles

RedaccióActualitzat

Un incendi ha cremat a Montcada i Reixac en una zona de barraques, a prop de la llera del riu Besòs. Els Bombers hi han treballat amb una quinzena de dotacions i l'han donat per controlat al migdia després de rebre el primer avís a les 8.48 hores d'aquest matí.

Les barraques properes han estat evacuades tot i que el foc no les ha arribat a afectar. L'incendi s'ha declarat en una zona on es desballestaven vehicles, que han cremat, juntament amb contenidors marítims, alguns dels quals estaven plens de bombones de butà que han alimentat el foc, segons han explicat els bombers a la premsa. 

L'alcalde de Montcada, Bartolo Egea, ha explicat que era una zona en què a més de barraques s'hi duia a terme una activitat econòmica "il·legal" que l'Ajuntament ja havia monitoritzat, amb la retirada l'any passat de 1.400 bombones de butà. "Sembla que això va continuar", ha dit, i ha afegit que hi ha diversos expedients oberts per sancionar els responsables. 

Egea ha ressaltat que l'Ajuntament "emprendrà mesures per erradicar la problemàtica de les activitats il·legals". L'inspector en cap de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cerdanyola, Marcel Pazos, també ha apuntat que han obert una investigació policial per esclarir els fets i determinar quina ha estat la causa de l'incendi.


Espectacular columna de fum visible des de diversos municipis

El SEM ha activat tres unitats i ha informat que hi ha hagut dos afectats lleus, donats d'alta al mateix lloc dels fets.

Alguns usuaris han compartit a X imatges de l'espectacular columna de fum que s'ha observat des de diferents punts del municipi i l'autopista.

El fum s'observa des de Barcelona (3Cat)
L'incendi provoca afectacions al trànsit (3Cat)

L'incendi no ha afectat la circulació de trens però Protecció Civil ha recomanat a la població propera que es confinés si notava alguna molèstia pel fum.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut