Un agent apaga amb un extintor les restes que cremaven al voltant de la víctima (Reuters/Brendan McDermid)

Mor l'home que es va calar foc davant del tribunal on es jutja Donald Trump

La víctima ha mort després d'ingressar en estat crític en un centre sanitari, segons la policia de Nova York, que creu que no pretenia atacar Trump

Redacció / AgènciesActualitzat

Un home ha mort després d'haver-se calat foc aquest divendres davant del jutjat de Manhattan, a Nova York, on es fa el judici contra l'expresident Donald Trump. L'home ha quedat ferit crític i ha mort hores més tard, segons publiquen mitjans nord-americans com l'NBC, que cita fonts de la policia.

No està del tot clar quina relació té l'acció amb el judici penal contra l'expresident pel pagament irregular a l'actriu porno Stormy Daniels, però les autoritats consideren que no sembla que l'home pretengués agredir Trump. Ho ha explicat un portaveu policial, Tarik Sheppard:

"Creiem que és una mena de seguidor de les teories de la conspiració; de moment partirem d'aquí."

L'incident ha tingut lloc quan s'acabava de formar el jurat que establirà el veredicte de culpabilitat o innocència de Trump que, segons la cadena ABC, era a l'edifici.

La policia, primer, havia informat que la víctima havia ingressat "en estat crític" en un centre mèdic per a cremats de Nova York, on hauria acabat morint.

El cap del Departament de Policia de Nova York, Jeffrey B. Maddrey, ha dit que l'home s'ha calat foc en un parc habilitat per als manifestants que aquests dies han acudit davant del tribunal i on s'han desplegat fortes mesures de seguretat.

"Estava en flames, i una altra part del parc on ha vessat una part del combustible també cremava. Civils i agents de policia han entrat al parc per intentar apagar-lo, fent servir abrics i extintors. Finalment, una patrulla de Bombers de Nova York han pogut apagar el foc. Llavors, l'hem traslladat a la Unitat de Cremats de Cornell, on ara mateix es troba en estat crític."

Alguns testimonis diuen haver vist l'home entre els dos grups de curiosos que durant cada jornada des que va començar el judici es manifesten a favor o en contra de Trump.

Max Azzarello, l'home que es va calar foc a les portes del jutjat de Nova York (REUTERS/Caitlin Ochs)

Abans de calar-se foc, l'home ha llançat a l'aire diversos pamflets de colors, després s'ha ruixat amb un líquid, aparentment benzina, i s'ha encès, segons han dit diversos testimonis als mitjans presents a la zona.

Un dels pamflets, segons diversos testimonis, feia referència als "malvats multimilionaris", però no sembla que esmentés directament Trump.

Les imatges de l'home en flames i els intents de socorre'l, captades per diversos testimonis, s'han publicat a les xarxes. Al vídeo també es poden veure algunes persones que observen perplexes el foc, sense que aparentment entenguin què està passant. Se senten crits fins que les primeres persones i agents de policia s'apropen per apagar les flames i els equips d'emergència intervenen.
 

Possible identificació de la víctima

Els pamflets portaven pel títol "La veritable història del món" i inclouen un enllaç a una persona identificada com a Max Azzarello, de Florida.

El diari relaciona aquesta persona amb un compte d'Instagram amb el sobrenom de "Dipshit secrets" ("Secrets de merda") on es veuen imatges dels mateixos pamflets.

Els pamflets que l'autoimmolat ha llançat abans de calar-se foc (Reuters/Brendan McDermid)

Al compte hi ha fotografies personals, de diversos anys, on apareix un home amb els cabells llargs i posts de missatges incoherents. També ha circulat per les xarxes socials un suposat manifest firmat per Azzarello en què s'identifica com la persona que s'ha calat foc en "un acte extrem de protesta per cridar l'atenció per un descobriment urgent i important".

En el mateix text, l'home demanaria disculpes als amics, testimonis i equips d'emergència. El post critica la criptomoneda i els polítics nord-americans, sense assenyalar Trump en concret.

"Som víctimes d'una conspiració totalitària, i el nostre govern, juntament amb els seus aliats, està a punt d'atacar-nos amb un cop feixista i totalitari", diu el "manifest" que ha publicat la bloguera independent Talia Jane.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
Anar al contingut