Els tres nàufrags van utilitzar branques de palmera per deixar un missatge d'ajuda a la platja, on es refugiaven en dues petites cabanes (Guàrdia Costanera dels Estats Units)

Un "help" gegant a la sorra salva tres nàufrags perduts en una illa del Pacífic

Duien nou dies encallats a l'illot deshabitat de Pikelot, a la Micronèsia, on el 2020 van salvar un altre grup de mariners que havien escrit un SOS a la platja

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Costanera dels Estats Units ha rescatat tres homes que havien quedat encallats a Pikelot, una petita illa deserta de l'oceà Pacífic occidental, als Estats Federats de la Micronèsia. 

Les autoritats han destacat que l'enginy dels nàufrags va ser clau en l'operatiu, ja que van ser localitzats gràcies a unes branques de palmera que havien estès a la sorra formant la paraula "HELP" --ajuda, en anglès--.
 


Els tres homes, d'uns 40 anys i amb experiència en navegar per les aigües de la zona, van sortir el 31 de març de l'escull de corall de Polowat en un petit vaixell de motor d'uns sis metres d'eslora, segons ha informat la Guàrdia Costanera en un comunicat

El 6 d'abril el servei de rescat de l'illa de Guam va rebre la trucada d'una familiar alertant que els seus oncles no havien tornat de l'escull de Pikelot, situat a unes 100 milles nàutiques al nord-oest de l'illot d'on havien sortit.

Els tres homes van passar més d'una setmana al petit illot, d'uns 600 metres d'amplada i cobert de palmeres i arbustos (Guàrdia Costanera dels Estats Units)

La Guàrdia Costanera dels Estats Units a la Micronèsia i Guam, i la Marina dels Estats Units, van coordinar la recerca. El 8 d'abril a la tarda un avió dels marines va observar el missatge d'ajuda que havien escrit a la sorra i va comprovar que els tres homes es trobaven a l'illot.

La tripulació de l'avió els va llançar paquets de supervivència des de l'aire i també un equip de ràdio a través del qual van poder explicar que es trobaven bé de salut, que tenien menjar i aigua, i que el seu vaixell havia tingut danys i el motor no s'engegava.

Un vaixell de la Guàrdia Costanera va rescatar amb èxit els mariners i el seu equip i els va tornar a l'atol de Polowat (Guàrdia Costanera dels Estats Units)

A banda de la paraula "help", les fotografies aèries captades pels marines també mostren que els nàufrags havien construït un parell de refugis a la platja. L'endemà els van anar a rescatar en un vaixell i els van retornar a Polowat.

Aquest no ha estat el primer rescat d'aquestes característiques a Pikelot, ja que el 2020 els Guarda Costes dels Estats Units ja van rescatar un altre grup de mariners que havien escrit un SOS a la platja, segons explica The New York Times.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut