La seu de Telefónica a Madrid (Flickr)

Un grup saudita es converteix en el primer accionista de Telefónica per 2.100 milions d'euros

Ho fa en comprar una participació del 9,9% de la companyia, un fet rellevant que s'ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors

RedaccióActualitzat

El grup saudita STC ha anunciat a última hora de la tarda d'aquest dimarts la compra d'una participació del 9,9% a Telefónica per un import total de 2.100 milions d'euros.

Això el converteix en el primer accionista de la companyia, davant del BBVA, que compta amb un 4,87%; BlackRock, amb el 4,48%, i CaixaBank, que té el 3,5%.

Es tracta d'un fet rellevant per a la companyia, que ho ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

De fet, STC ha comprat el 9,9 % de les accions perquè la llei diu que, si s'arriba a un 10%, l'operació necessita l'autorització prèvia del consell de ministres espanyol. 

El grup saudita, que és la referència al seu país tant en telecomunicacions com en els desenvolupaments de 5G o intel·ligència artificial, ha anunciat en un comunicat que la seva inversió és "a llarg termini".

A més, ha mostrat la seva confiança tant en l'estratègia de Telefónica com en el seu equip directiu, dirigit per José María Álvarez-Pallete.

El valor actual en borsa de Telefónica és de 21.330 milions d'euros i STC assegura que "no té intenció d'adquirir control o participació majoritària" en el grup espanyol.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
Anar al contingut