Vola Barcelona-Dakar de Vueling
Vola Barcelona-Dakar de Vueling

Un grup de passatgers atura un vol amb un retornat al Senegal

El vol ha sortit amb quatre hores de retard, amb el ciutadà senegalès expulsat a bord, però sense cap de les onze persones que havien protestat per la seva expulsió

RedaccióActualitzat

Incident aquest dissabte en un avió de Vueling al Prat.

L'avió que anava al Senegal havia de sortir a les 16.30 de l'aeroport del Prat. Un grup de persones que ha entrat a l'avió ha reparat en un home negre emmanillat i custodiat per dos policies que s'ha posat a cridar.

Han suposat que es tractava d'una deportació i han reclamat que baixessin de l'avió l'home que portaven al Senegal. A partir d'aquell moment, un petit grup de passatgers s'ha amotinat. S'han posat drets i han reclamat que alliberessin l'home.

Finalment, una hora i mitja després, el comandant ha decidit fer desembarcar tots el passatgers per raons de seguretat.

Algun tuit d'algun passatger mostrava que ho havien aconseguit:


Segons ha pogut saber TV3, l'home hauria intentat entrar al país però no ho hauria aconseguit i estava sent retornat.

Un cop fora de l'avió, la Guàrdia Civil ha identificat els onze passatgers que han protestat i els ha denunciat per desordre públic i per posar en risc la seguretat.

Finalment, l'avió ha sortit cap a Dakar poc després de les 9 del vespre, amb quatre hores de retard i després d'una situació molt tensa. A bord de l'aparell hi havia el ciutadà senegalès expulsat per les autoritats espanyoles, però cap de les onze persones denunciades.

El que ja no podrà sortir avui és el vol Dakar-Barcelona, que havia de viatjar amb la mateixa tripulació. La companyia ha informat que sortiran demà.

L'acte reivindicatiu ha acabat afectant, doncs, dos vols i un total de 342 persones. La companyia estudiarà si emprèn accions contra els onze passatgers que han impedit la sortida del vol de Barcelona.

Jaume Asens, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ja ha demanat explicacions a través de twitter:

 


 

Anar al contingut