El Departament del Tresor és el responsable de guardar els diners públic dels Estats Units
El Departament del Tresor és el responsable de guardar els diners públic dels Estats Units

Els Estats Units acusen pirates russos de hackejar agències federals com el Tresor

El Kremlin nega tenir cap relació amb el presumpte atac informàtic, un dels més importants dels darrers cinc anys, segons The New York Times

RedaccióActualitzat

Atac informàtic al cor de l'administració nord-americana. Un grup de hackers ha robat informació de diverses agències governamentals dels Estats Units, inclosos el Departament del Tresor i l'administració de telecomunicacions i informació del Departament de Comerç, segons el diari The New York Times.

El rotatiu considera que es tracta d'un dels atacs més importants i sofisticats dels darrers cinc anys i que un govern estranger, segurament Rússia, hi està involucrat. Els pirates informàtics haurien, fins i tot, accedit als correus electrònics de les agències federals.

 

El Kremlin: "No hi tenim res a veure"

El govern de Rússia ha rebutjat estar involucrat en el presumpte atac informàtic, que alguns mitjans i l'Agència Reuters han vinculat a agències d'intel·ligència dirigides per Moscou.  

El portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, ha desestimat les acusacions rotundament:
 

"Una vegada més rebutjo aquestes acusacions i de nou vull recordar que va ser el president Putin qui va proposar que els Estats Units arribessin a acords amb Rússia sobre ciberseguretat"


Peskov va més enllà i acusa el govern dels Estats Units de no haver respost a la seva oferta. Considera que les acusacions de dirigir el hackeig als departaments governamentals dels Estats Units no tenen "cap fonament".

 

Els hackers haurien accedit als correus electrònics de diverses agències governamentals dels EUA

 

Un ciberatac desapercebut

El portaveu de Consell de Seguretat Nacional dels Estats Units, John Ullyot, assegura que estan seguint tots els passos per reparar els efectes de l'atac, que va obligar el Consell de Seguretat a reunir-se d'urgència a la Casa Blanca aquest cap de setmana.
 

"El govern dels Estats Units és conscient d'aquests informes i estem prenent totes les mesures necessàries per identificar i solucionar qualsevol possible problema relacionat amb aquesta situació" 


El govern dels Estats Units també investiga si l'atac informàtic hauria afectat altres administracions i està avaluant els danys totals. Funcionaris del govern nord-americà sospiten que els atacs haurien començat a la primavera i no van ser detectats ni durant la pandèmia ni durant el procés electoral.  
 

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut