Madrid

Un grup de falangistes irromp violentament i amb gasos lacrimògens a l'acte de la Diada de la Generalitat a Madrid

Un grup d'ultradreta ha irromput aquest dimecres al vespre a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, on se celebrava un acte per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Els falangistes han donat cops a alguns assistents i han llançat gasos lacrimògens.

RedaccióActualitzat
Un grup d'ultradreta ha irromput aquest dimecres al vespre a la seu de la delegació de la Generalitat a Madrid, on celebrava un acte per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.
 
Poc després de dos quarts de vuit del vespre, els activistes falangistes han baixat les escales cap a la sala on se celebrava l'acte quan el delegat es disposava a pronunciar el discurs davant un auditori ple de gom a gom. No ho ha pogut fer perquè els esvalotadors s'han obert pas violentament entre el públic i han destrossat l'escenari.
 
Han tirat a terra la senyera i el faristol davant l'estupefacció dels presents. El diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha plantat cara als falangistes, però també l'han apartat amb violència.
 
Uns segons després de l'acció, els assaltants han tornat per on han vingut i han llançat gasos lacrimògens. Com a conseqüència diverses persones han resultat ferides lleument.
 
En el moment de l'acte no hi havia efectius de cap cos de seguretat a l'edifici. Després dels aldarulls, diversos agents s'hi ha desplaçat per prendre declaració als assistents.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut