Berlín

Un grup d'alemanys rics reclamen a l'Estat que els cobri més impostos per tal d'ajudar a sortir de la crisi

Tenen més diners dels que necessiten, i actuen al revés que la majoria de contribuents. Mentre tots intentem que l'Estat no ens retingui tants impostos, un grup d'alemanys rics reclamen tot el contrari: en volen pagar més. I és que a Alemanya si tens un patrimoni superior al mig milió d'euros quedes exempt de pagar l'impost sobre el patrimoni, fet que és un avantatge a l'hora d'acumular riquesa. Aquest grup de rics advoca per tot el contrari: mentre hi ha gent al país que passa moltes penúries per l'actual situació econòmica, ells no poden seguir beneficiant-se d'exempcions fiscals, i han de contribuir per ajudar el país a superar la crisi. Així, entregaran una petició a la cancellera Angela Merkel per tal que els apugi els impostos.

Actualitzat
Aquest grup també proposa que els més rics abonin a Hisenda un 5% de les seves fortunes durant dos anys, fet que suposaria una injecció de 100.000 milions d'euros, que podrien anar destinats a ensenyament o polítiques socials. De moment s'han sumat a la inicitaiva 44 dels 2,2 milions d'alemanys rics. Diuen que volen lluitar contra la idea que els rics volen ser-ho cada cop més, i sembla que a la plataforma se li gira feina.

El grup va celebrar una manifestació a Berlín dimecres per cridar l'atenció sobre els seus plans, llançant bitllets falsos en l'aire, justament el dia que Angela Merkel va anunciar que la primera mesura del nou govern seria abaixar la pressió fiscal.
Anar al contingut