Un gran Gasol no pot impedir una nova derrota dels Grizzlies

Una espectacular actuació de l'aler català Pau Gasol, que ha anotat 24 punts i ha capturat 17 rebots, no ha pogut impedir una nova derrota dels Memphis Grizzlies a casa davant dels Kings de Sacramento (98-104). Gasol ha tornat a ser el líder del seu equip, malgrat no haver descansat gaire després del partit i el viatge des de San Antonio (Texas), on havien jugat i guanyat 93-98 l'equip local dels Spurs.

Gasol, en 41 minuts de joc, ha aconseguit 24 punts (amb 9 de 18 tirs de camp i 6 d'11 des de la línia de personal), ha capturat 17 rebots, xifra aconseguida per segon partit consecutiu, i ha donat una assistència per als Grizzlies. Malgrat això, els de Memphis han perdut i han baixat la seva marca a 13 victòries davant de 29 derrotes. L'atac dels Kings de Sacramento ha aconseguit un parcial de 8-1 a l'últim minut del temps reglamentari per derrotar per 98-104 els Grizzlies, que han desaprofitat un avantatge de 12 punts. Però de nou l'efectivitat en els moments decisius dels jugadors iugoslaus Vlade Divac i Predrag Stojakovic ha estat la clau perquè els Kings capgiressin el marcador i guanyessin el partit en els últims 60 segons. Amb un parcial de 97-96 favorable als Grizzlies i 1.02 minuts per jugar-se, Divac ha anotat la cistella amb la qual els Kings han començat la remuntada definitiva amb la ratxa de 8-1. Mike Bibby ha anotat el 100-97 amb 0.39 segons i després la defensa dels Kings ha recuperat una pilota decisiva, que ha perdut Lorenzen Wright, perquè Stojakovic no perdonés en la següent possessió i sentenciés amb dos tirs de personal. En aquest moment, s'ha acabat el partit per als Grizzlies, que només han aconseguit un punt amb tir lliure de Gasol, i n'ha fallat tres més, però ja sense transcendència per al marcador final. Abans de la ratxa final dels Kings, l'aler Chris Webber havia estat la gran figura en aconseguir 26 punts (12-27 tirs de camp i 2-2 de personal), 10 rebots i 7 assistències en un gran enfrontament que ha mantingut amb Gasol, que arribava d'enfrontar-se la nit anterior amb Tim Duncan i ha respost amb una altra gran actuació. "Ha estat una pena la manera com hem perdut el partit, perquè havíem jugat un gran bàsquet i l'últim minut hem deixat que els Kings aconseguissin els punts decisius", ha declarat Gasol. "Malgrat no haver descansat m'he sentit molt bé al camp i no he tingut problemes a l'hora d'enfrontar-me amb Webber." Ja hi ha cincs inicials per a l'All-Star de l'NBA del mes que ve. Kobe Bryant ha resultat ser el jugador més votat, en acostar-se al milió i mig de vots. Yao-Ming serà el pivot alt de l'Oest, després de superar Shaquille 0'Neal. Ming ha rebut molts vots de la Xina per Internet. I l'altra sorpresa, relativa, l'elecció de Vince Carter. Malgrat haver estat una bona part d'aquesta primera part de la temporada lesionat, Carter continua sent un dels favorits del públic.