Imatge d'arxiu d'agents de la policia britànica
Imatge d'arxiu d'agents de la policia britànica (Reuters/Peter Nicholls)

Un fugitiu que va fingir la seva mort als EUA, enxampat quan ingressa per covid a Glasgow

L'home, de 34 anys, està acusat d'una agressió sexual l'any 2008 als Estats Units i, poc abans que se l'acusés formalment, va fingir que tenia un càncer terminal

RedaccióActualitzat

Ha tingut almenys tres noms. El primer: Nicholas Alahverdian. Amb aquest, va viure a l'estat de Rhode Island, als Estats Units, on va fer-se un lloc en la política local amb discursos a favor dels drets dels infants.

El segon nom: Arthur Knight. Amb aquest, va ingressar al desembre a l'Hospital Universitari Queen Elizabeth de Glasgow per covid.

El tercer nom, el real: Nicholas Rossi. És el que figurava a la llista de la Interpol i sota el qual la policia d'Escòcia l'ha detingut.

Estem parlant d'un home de 34 anys, que ja podem anomenar Nick Rossi, que tenia una ordre internacional de detenció per una violació a Utah, als Estats Units, l'any 2008. Rossi hauria conegut la víctima a través de Myspace i el cas va estar en un calaix una dècada.

No va ser fins al 2018 que, a partir d'un canvi al capdavant de la Fiscalia de Utah, el nou responsable va ordenar revisar els casos de violacions pendents i introduir les dades d'ADN que es trobessin dins la base de dades de delinqüents sexuals.

Façana de l'Hospital Universitari Queen Elizabeth de Glasgow
El van detenir quan estava ingressat a l'Hospital Universitari Queen Elizabeth de Glasgow (Wikimedia Commons/George Allison)

Va ser llavors quan va aparèixer el nom de Rossi, que en aquell moment es feia dir Nicholas Alahverdian. Resulta que havia estat condemnat l'any 2008 per assetjament sexual i escàndol públic a una estudiant d'una universitat d'Ohio, a qui també va contactar per Myspace.

Amb tot això, se'l va acusar de la violació del 2008 a Utah. Però poc abans que això passés -ja érem el 2019-, l'home -que recordem que en aquell moment era una figura pública a la seva ciutat- va anunciar que estava malalt de càncer.

I el febrer del 2020, diversos mitjans locals van informar que havia mort:

En tot cas, la policia dubtava de la mort i sospitava que havia marxat dels Estats Units. I això és el que s'acaba de confirmar. Nicholas Alahverdian, Arthur Knight o Nicholas Rossi, ha estat detingut quan es recuperava de la covid en un hospital de Glasgow, com informa la Fiscalia de Utah. Està pendent de ser extradit als Estats Units.

ARXIVAT A:
PolicialInterpol
Anar al contingut