Rochester

Un físic de Rochester i el seu fill de 14 anys creen una capa d'invisibilitat

Un físic de la Universitat de Rochester i el seu fill de 14 anys han creat una capa d'invisibilitat que oculta objectes grans en tot l'aspecte òptic. Els materials amb què s'ha fet són barats i es poden trobar a les botigues.

RedaccióActualitzat
Com tornar-se invisible? La invisibilitat és un somni dels humans i un tema debatut des de fa temps tant en la cultura popular com la comunitat científica. Ara un físic de la Universitat de Rochester (EUA) i el seu fill de 14 anys han creat una capa que permet tornar-se invisible. El científic, John Howell, ha destacat que l'experiment l'han fet amb materials "barats i senzills", però que funcionen de forma "sorprenentment eficaç".

El sistema ideat per John i el seu fill Benjamin és capaç d'ocultar objectes grans en tot l'aspecte òptic. El treball que han fet, publicat a la revista "Arxiv", consta de tres dispositius. El primer, de plexiglàs amb tubs d'aigua en forma de L. El segon utilitza quatre lents per aconseguir un camuflatge òptic. I el tercer es basa en un conjunt de miralls, un sistema similar al que feien servir els mags en els seus trucs.

Amb tot això han aconseguit la invisibilitat, és a dir, la qualitat de no ser vist a freqüències específiques i diferents tipus de camuflatge. Fins ara, els estudis que s'havien fet només havien aconseguir "amagar" objectes petits i per algunes freqüències.

Amb el mecanisme de la família Howell s'aconsegueix amagar el cos d'una persona "doblant" la llum en un determinat espai per ocultar-lo. Segons ha explicat l'investigador, tots els materials que han emprat els han aconseguit en botigues de baix cost i el pressupost total de l'experiment ha estat de 150 dòlars. A més, es podria reproduir a gran escala.

Però la capa per tornar-se invisible també té les seves limitacions. Tal com ha reconegut Howell, "el punt dèbil d'aquesta tecnologia és que només funciona en una direcció, per tant cal que l'observador no es mogui del seu lloc".

Tot i això, presenta més avantatges que altres sistemes presentats fins ara per científics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut