Augmenten les trucades de familiars i persones de l'entorn de les víctimes de gènere
Les noves tarifes entraran en vigor aquest dimecres
Barcelona

Un experiment aconsegueix accedir a dades privades de 2.000 assistents del Mobile World Congress

Avast! va aprofitar el MWC per fer un "experiment": va aconseguir entrar en més de 2.000 telèfons mòbils a través de punts de connexió wifi gratuït

RedaccióActualitzat

El perill de connectar-se a un punt de connexió wifi gratuït: obrir una porta d'accés a les teves dades. Connectar-se a una xarxa oberta d'una cafeteria o un aeroport és ràpid, fàcil i, sobretot, gratis; però té els seus inconvenients. L'empres de software d'antivirus Avast! ho ha demostrat entre el públic suposadament més entès i exigent en el món del mòbil: els assistents al Mobile World Congress.

Avast! va aprofitar el MWC per fer un "experiment": Va col·locar diversos punts de connexió gratuïts a l'aeroport de Barcelona. En quatre hores, va aconseguir entrar en més de 2.000 telèfons mòbils i accedir a vuit milions de paquets de dades.

Tal com explica la companyia, l'"experiment" es va fer el cap de setmana anterior al Congrés de Mòbils i just en el lloc de l'aeroport on es podien fer les acreditacions, fet que fa pensar que la majoria de les "victímes" eren assistents a la fira. L'experiment va poder accedir a la identitat del 63% dels afectats. I un 61% va consultar informació de Google o el seu compte de correu de Gmail o Yahoo.

L'esquer de la wifi gratuïta

Per l'experiment, Avast! va utilitzar els esquers de les wifis gratuïtes ja existents i d'altres que es van inventar, però amb noms suggeridors. Van crear punts de connexió amb noms com "Airport_Free_Wifi_AENA" i "MWC Free WiFi". També van replicar les dades de xarxes ja existents com "Starbucks".

La companyia de seguretat recorda que alguns telèfons es connecten automàticament a aquestes xarxes wifi gratuïtes. En molts casos, l'usuari ni se n'adona. Per evitar-ho, cal canviar la configuració del telèfon.

La manera segura de connectar-se a aquest punts oberts és fer-ho a través d'una VPN, un servei que crea una xarxa privada virtual que encripta i protegeix les dades.

Com són els usuaris?

L'"experiment" dóna dades curioses sobre els usuaris del Mobile World Congress:

- Un 50% feien servir algun model d'iPhone, tot i que Apple no participa en la fira. Un 43% tenien un terminal amb sistema operatiu Android i un 6,5%, Windows Phone.

- El 52,3% tenien l'aplicació de Facebook instal·lada, però només un 2,4% tenien el client oficial de Twitter als seus aparells.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut