El fort vent ha obligat els efectius del GREIM a fer el rescat a peu (EPTV/Guàrdia Civil)

Un excursionista barceloní mort i un de ferit greu per una esllavissada de roques a Osca

Als dos muntanyencs els va sorprendre el despreniment al passatge conegut com l'embut de Pineta, a Bielsa

RedaccióActualitzat

Un muntanyenc ha mort i un altre ha quedat ferit greu en veure's sorpresos per un despreniment de roques a l'embut de Pineta, a Bielsa (Osca), aquest diumenge. Les víctimes són dos veïns de Barcelona de 48 anys.

Cap a les quatre de la tarda, la Guàrdia Civil d'Osca va rebre un avís que hi havia dos excursionistes que havien quedat atrapats per una esllavissada de pedres a 2.350 metres d'altitud arran d'un despreniment que n'havia deixat un d'inconscient i l'altre, ferit greu.

Es va activar el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de Boltaña, la unitat aèria d'Osca i el 061, que van localitzar i atendre les víctimes. Els serveis d'emergència van haver d'anar a peu fins on eren els muntanyencs pel fort vent, que va entorpir les tasques de rescat.

En arribar-hi, una de les víctimes ja havia mort i l'altre estava ferit greu. Un cop estabilitzat, al veí de Barcelona ferit se'l va portar a peu fins a una zona segura, des d'on va poder ser evacuat per mitjans aeris fins a l'Hospital San Jorge d'Osca.

El cos del seu company no s'ha pogut recuperar fins a aquest dilluns, quan el GREIM de Boltaña i la unitat aèria han pogut accedir a la zona i evacuar-lo fins a l'Hospital Provincial d'Osca.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia Civil
Anar al contingut