Després de saber la sentència, l'empresari ha iniciat una enquesta a la seva xarxa social (Reuters)

Un estalviador amb 9 accions de Tesla aconsegueix que la justícia anul·li el sou de Musk

El petit accionista va demandar la companyia per enriquiment "desproporcionat i injustificat" del magnat, que va percebre el salari més alt pagat mai en una empresa nord-americana

RedaccióActualitzat

Una jutge de Delaware ha anul·lat el sou que va cobrar Elon Musk a Tesla, la companyia que fabrica cotxes elèctrics. El sou era, ni més ni menys, de 50.000 milions de dòlars en deu anys.

La jutge argumenta que és una quantitat fora de tota mida i que és injusta per als accionistes.

La sentència, que pot ser recorreguda, invalida així el salari més alt pagat mai per una empresa nord-americana.

David contra Goliat

I qui ha posat cap per avall aquest milionari pla de compensació rebut en deu anys per Elon Musk ha estat un inversor que, ara fa cinc anys, amb nou accions de Tesla, va demandar la companyia per enriquiment excessiu i injustificat.

Ara la jutge li dóna la raó i considera que els membres del consell d'administració no van actuar amb independència i van deixar Musk total llibertat per fer-se el pla de compensacions al seu gust.

El Tribunal dictamina que el consell d'administració haurà de presentar una nova proposta on hi podrà participar el petit accionista que va fer la demanda, Richard Tornetta.

La sentència canviarà la manera de governar Tesla?

De res va servir a Elon Musk la seva declaració davant el Tribunal al novembre del 2022, assegurant que ell no va fixar-se la retribució i que l'únic que buscava --en assumir la direcció de Tesla-- era fer viable una empresa pionera en el sector dels cotxes sostenibles.

De fet, la Junta directiva de Tesla ha estat criticada per no frenar algunes decisions polèmiques del director general, que sovint ha desafiat als reguladors i que ha estat capaç de dirigir al mateix temps diverses empreses.

Alguns inversors esperen que la sentència ajudi a obrir una nova manera de fer a Tesla i reformar el seu govern intern.

De moment, la reacció d'Elon Musk, ha estat fer una piulada a la xarxa social de la seva propietat, X, animant les empreses a marxar de Delaware, l'estat on la Justícia ha fallat contra ell i on té la seu Tesla.

Tot seguit ha obert una pregunta de si no seria millor per a Tesla tenir la seu corporativa a Texas, on hi ha la fàbrica.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTecnologiaAutomoció
Anar al contingut