Imatge de la càmera de seguretat facilitada pel celler Cepa 21 a EFE (EFE/Cepa 21)

Un encaputxat vessa 60.000 litres de vi valorats en 2,5 milions en un prestigiós celler

Els propietaris descarten que es tracti d'un robatori i sostenen que l'única intenció de l'assaltant era fer mal

RedaccióActualitzat

Una persona encaputxada va accedir la matinada de diumenge a les instal·lacions de Cepa 21, un prestigiós celler situat a Castrillo de Duero, a Valladolid, i va buidar tres dipòsits de vi que contenien 60.000 litres de vi de gamma alta. La mateixa marca els ha valorat en més de dos milions i mig d'euros.

Una de les càmeres de seguretat ha enregistrat els fets a dos quarts de quatre de la matinada i mostren com una persona que encara no han pogut identificar entra a les instal·lacions i fa vessar el contingut de tres dipòsits on tenien vi madurant.


El propietari de la marca, José Moro, ha explicat a l'agència EFE que a les imatges es pot apreciar com la persona entra per un accés de la sala de màquines i ràpidament fa el gest per buidar els tres dipòsits.

L'assaltant, remarca Moro, coneixia perfectament el mecanisme per obrir els dipòsits, cosa que no és senzilla. Afegeix que també va obrir dos dipòsits més que, en aquest cas, eren buits.

Un altre factor, destaquen des del celler, és que l'encaputxat es movia "amb molta fluïdesa", motiu pel qual es pot pensar que podria conèixer les instal·lacions. 
 

El celler descarta el mòbil del robatori

Moro sosté que l'únic motiu que tenia l'assaltant era fer mal, ja que no falta absolutament res del celler, cosa que fa que es descarti que fos un robatori.

Fonts del mateix celler expliquen que aquest dilluns al matí s'ha interposat una denúncia a la Guàrdia Civil per trobar el responsable d'aquest assalt i investigar com ha pogut accedir a l'interior, tot i les mesures de seguretat que hi havia.

 

Anar al contingut