El nou dron d'ala fixa incorporat pels Mossos a la unitat aèria (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

Un dron amb IA per combatre el narcotràfic i el terrorisme, la nova eina dels Mossos

És la primera policia del sud d'Europa que incorpora aquest aparell

RedaccióActualitzat

La Unitat Aèria dels Mossos d'Esquadra ha incorporat un dron d'última generació amb ala fixa per reforçar la lluita contra el narcotràfic i el terrorisme.

L'aparell, que treballa amb Intel·ligència Artificial, té més autonomia i velocitat, i un sistema de gestió d'imatges més modern amb què els Mossos preveuen controlar les narcollanxes, detectar plantacions de marihuana i neutralitzar terroristes.

Entre els principals usos, també hi ha la prevenció de robatoris de cable de coure a les vies del tren.

 

A Europa només en tenia la policia d'Alemanya

És la primera policia del sud d'Europa que incorpora aquest aparell, en el marc del desplegament de la Unitat Aèria a les quatre demarcacions. Només la policia alemanya i alguns exèrcits disposen d'aquesta mena de dron. 

L'expansió implica la incorporació de 24 drons de diversa categoria, quatre dels quals es destinen als aeroports.

Exposició dels nous drons dels Mossos d'Esquadra (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

Durant la presentació del desplegament, s'han fet assajos del funcionament dels drons. En aquest cas, d'un tiroteig amb una víctima: 


El conseller Joan Ignasi Elena, ha destacat que aquests nous drons permetran millorar l'eficàcia dels Mossos d'Esquadra a l'hora d'intervenir en qualsevol desplegament policial.

"Guanyarem capacitat per prendre les decisions més adequades: amb més informació. Per saber com, quan i on intervenir. També en fer seguiment on abans era molt difícil de fer; en especial en la lluita contra el narcotràfic."

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha assegurat que el dispositiu "permetrà que les patrulles sàpiguen què es trobaran abans d'arribar als llocs dels fets i preparar-se millor."

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut