Un diputat del PP intenta impedir una entrevista de TV3 al ponent de l'informe Pegasus

Ha estat després de la sessió sobre l'espionatge polític al Consell d'Europa

Actualitzat

Atac a la llibertat de premsa. Un diputat del Partit Popular ha intentat impedir la feina d'un equip de TV3. Ha estat al final de la sessió sobre el Pegasus al Consell d'Europa, quan el corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a París, David Melgarejo, ha demanat poder fer una entrevista al ponent de l'informe sobre l'espionatge polític, Pieter Omtzigt.

Abans que Omtzigt arribés, el diputat al Congrés del PP Pablo Hispán ha començat a fer fotografies al càmera que acompanyava Melgarejo, que, en veure-ho, ha començat a gravar l'escena.

Quan ha sortit el ponent, Hispán s'hi ha dirigit per demanar-li que no atengués l'equip de TV3. Aquesta ha estat la conversa:

- Pablo Hispán: "Aquesta no és una televisió justa."

- Ponent Pieter Omtzigt: "Perdó?"

- Pablo Hispán: "És una televisió catalana independentista. Si vol ser objectiu..."

- Laia Forés (periodista): "No és independentista, és pública."

- David Melgarejo: "És la televisió pública catalana."

- Pablo Hispán: "És el govern, és la televisió del govern... no és una televisió objectiva. Així que..."


Finalment, Hispán s'ha retirat i l'equip de TV3 ha pogut fer l'entrevista.


El Catalangate, al Consell d'Europa

Com dèiem, ha passat el dia que el cas Pegasus arribava al Consell d'Europa, que prepara un informe que ha de fixar les bases sobre com regular o prohibir aquests sistemes d'espionatge des de l'òptica dels drets fonamentals.

Diana Riba, al comitè del Consell d'Europa

En la sessió del comitè d'afers jurídics i drets humans que s'ha fet a la seu de París hi han intervingut alguns afectats, com l'eurodiputada i portaveu d'Esquerra Diana Riba, un líder de l'oposició a Polònia i un periodista grec. Riba ha denunciat el silenci per part del govern espanyol cada cop que se li demana informació sobre el suposat espionatge polític.

"Cap país pot espiar amb l'excusa de la seguretat nacional", ha reivindicat.

Per la seva banda, el representant del PP Pablo Hispán ha acusat l'independentisme de "col·laborar" amb Rússia i ha denunciat que l'espionatge es tracti "de manera frívola".

ARXIVAT A:
Consell d'EuropaCatalangatePegasus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut