Girona

Els Mossos carreguen a Girona contra els manifestants de la Plataforma Antifeixista

Volien impedir una concentració de la plataforma Borbonia a la plaça de l'U d'Octubre

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han carregat aquest dijous al matí contra un grup de manifestants que, convocats per la Plataforma Antifeixista Gironina, volien entrar a la plaça de l'U d'Octubre de Girona, abans plaça de la Constitució.

La càrrega s'ha produït a dos quarts de 10, després que els manifestants, que s'han concentrat davant l'edifici de Correus, haguessin superat la barrera de tanques situada aquest dimecres per impedir que s'hi accedís.

 

En aquesta plaça hi havia prevista a les 11 del matí una concentració amb el lema "Units per la Constitució", convocada per Borbonia, una plataforma que té el suport de Vox, el PP i Plataforma per Catalunya.

Els manifestants tenien la intenció d'impedir que aquest acte se celebrés.

 

13 ferits atesos pel SEM

Segons dades del Sistema d'Emergències Mèdiques, el SEM, s'han atès 13 persones ferides a causa de les càrregues: 11 agents dels Mossos i 2 manifestants. D'aquests ferits només n'hi hauria 2 que ha calgut portar a l'hospital, un agent i un manifestant ferit lleu.

Segons el fotoperiodista Jordi Borràs, però, hi ha hagut també almenys un ferit greu entre els manifestants:

 


 


30 ferits segons la CUP

A diferència del SEM, la CUP ha donat una xifra molt més alta de manifestants ferits, fins a una trentena. També ha denunciat que al detingut pels Mossos se li està negant l'assistència mèdica:

 


Segons han informat els Mossos, el detingut ha quedat en llibertat poc abans de les 3 de la tarda, i haurà de declarar davant del jutge.


També han rebut periodistes

 

 

Després dels incidents, una cinquantena de persones han participat sense problemes en la concentració que commemorava els 40 anys de la Constitució espanyola convocada per Borbonia. Els Mossos s'han situat entre les dues concentracions per separar els participants d'una i altra convocatòria. Cap a la una del migdia els concentrats se n'han anat cap a casa.

 

ARXIVAT A:
Constitució espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut