Un de cada tres catalans creu que el feminisme "ha anat massa lluny", segons el CEO

Els catalans puntuen amb un 7,2 el seu nivell de satisfacció amb la vida i el 60% creu que la immigració és bona per a l'economia i la vida cultural

Actualitzat

El 32% dels catalans creu que el moviment feminista ha anat massa lluny, segons l'enquesta de valors en la societat elaborada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). 

És una creença que està més arrelada en els homes (36%) que en les dones (29%), i en les persones més joves. De fet, la xifra més alta de qualsevol segment d'edat o sexe que recull la mostra és la dels nois d'entre 16 i 24 anys.

A més, l'estudi revela que un 43% de la població creu que algunes dones posen denúncies falses per obtenir beneficis econòmics i fer mal a la seva parella. Un terç dels catalans també veu exagerada la crítica als acudits masclistes.


La majoria dels catalans se senten feliços

Els enquestats puntuen el seu nivell de satisfacció amb la vida amb un 7,2. Persones casades i amb fills i amb estudis superiors són les que es mostren més satisfetes i l'enquesta també ofereix un rànquing segons el partit a qui votes

Un 84% dels catalans afirma que és feliç i gairebé tots coincideixen que la família és l'aspecte més important de la vida. El temps lliure, la feina i els amics van just al darrere.

Una mica més de la meitat dels enquestats creuen que la política és important i la religió se situa a la cua. Només un de cada quatre la considera important.


Bona imatge de la immigració

La majoria de la població catalana creu que la immigració és bona per a l'economia i contribueix a enriquir la vida cultural catalana.

També són majoria els qui creuen que els nouvinguts fan que el país sigui un lloc millor per viure, tot i que hi ha diferències segons els partits. 

L'enquesta també revela que el 31% ja no se sent com a casa amb tanta immigració, cosa que el 43% nega.


El 73%, molt orgullós de ser català

L'estudi del CEO també fa una radiografia del sentiment identitari dels catalans. Així, el 73% de la població enquestada expressa que està molt o bastant orgullosa de ser catalana, mentre que aquest percentatge baixa fins al 46% quan demanen per l'orgull de ser espanyol. 

L'orgull català està més estès entre el col·lectiu amb estudis secundaris, mentre que l'espanyol és més popular entre la gent amb estudis obligatoris o menys.

Els simpatitzants d'ERC i Junts són els que expressen uns nivells d'orgull de ser català més alts, seguits dels de la CUP. Els que menys, els de Vox.


La policia, l'única institució que aprova

Segons l'enquesta, l'única institució que aprova pel que fa a la confiança dels ciutadans és la policia, tot i que amb una puntuació de 5,2. El Parlament, el sistema judicial, el Congrés, els partits i els polítics suspenen. 

Quan es pregunta si justifiquen determinades qüestions, el divorci, l'eutanàsia, l'homosexualitat i l'avortament són les que més justifiquen els enquestats. Per contra, acceptar suborns, fer trampes en la renda, robar o tenir una aventura fora de la parella són els ítems que menys acceptació tenen.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut