El comptador recorda que només han arribat 1.304 dels refugiats que el govern espanyol es va comprometre a acollir. EFE
Madrid

Un comptador recorda al govern espanyol els compromisos per acollir refugiats

RedaccióActualitzat

L'ONG Save the Children ha instal·lat aquest dissabte un comptador electrònic a la plaça de Colón de Madrid per recordar al govern del PP el seu compromís d'acolliment de refugiats. Quan només falten 94 dies perquè es compleixi el termini que es va fixar per donar acolliment a 17.337 refugiats, la realitat és que només han arribat 1.304 persones de forma regulada.

El comptador marca la diferència entre la promesa feta per l'executiu i la xifra real de refugiats que són en territori espanyol. A més, disposa d'un sistema online perquè els visitants que ho vulguin signin una petició per exigir al govern d'Espanya que compleixi els seus compromisos en matèria d'immigració. L'ONG diu que l'acord d'acolliment que el govern va signar amb la Unió Europea "el va fer en nom de tots els ciutadans espanyols que tenim el dret de veure com el nostre govern respon als compromisos".

La instal·lació del comptador digital és una de les diverses iniciatives que han engegat un centenar d'organitzacions socials per demanar l'arribada de refugiats a Espanya.

 

Anar al contingut