L'activitat a hospitals i centres de primària irlandesos s'ha vist alterada pel ciberatac

Un ciberatac "ransomware" bloqueja el sistema sanitari a Irlanda

Irlanda tanca el sistema informàtic de sanitat per protegir-se del ciberatac, però manté la programació de les vacunacions contra la Covid

El Servei de Salut d'Irlanda ha patit un ciberatac amb un programa "ransomware", segons han explicat les autoritats sanitàries del país. Per aquesta raó, s'ha decidit suspendre parcialment tots els serveis informàtics del sistema sanitari, especialment la transmissió d'arxius i de bases de dades entre centres.

L'atac informàtic ha obligat a cancel·lar de forma massiva visites mèdiques programades per aquest divendres a tot el país. Però s'ha decidit mantenir la campanya de vacunació contra la Covid.

A través del seu compte de Twitter, l'HSE ha confirmat que es tracta d'un "ransomware" que pot accedir a informació i arxius personals de milions d'usuaris del sistema sanitari. Per precaució, asseguren, han optat per tancar el sistema. Habitualment, els hackers que envien el "ransomware" exigeixen el pagament d'un rescat per poder recuperar la informació.

 

 


El ciberatac, que va començar dijous a la nit, ha afectat centres d'atenció primària i també hospitals, com l'hospital de maternitat de Rotunda, a Dublín, que ha cancel·lat les visites programades.

Paul Reid, responsable del sistema sanitari irlandès, ha explicat que es tracta d'un atac internacional i encara no han rebut cap demanda de rescat per poder recuperar la normalitat en el sistema informàtic de l'HSE. Ha aclarit que el ciberatac no ha afectat ni els equips ni la infraestructura pròpia dels hospitals ni del servei d'ambulàncies.

 

Aquesta mateixa setmana, un altre ciberatac "ransomware" ha afectat Colonial Pipeline, el principal operador d'oleoductes dels Estats Units, i ha provocat llargues cues de gent a les gasolienres per por del desproveïment.

A Catalunya, l'empresa Glovo va patir a començaments d'aquest mes un altre ciberatac a una de les seves bases de dades que va deixar al descobert les dades dels clients. Segons l'empresa, els hackers no van poder accedir a informació de les targetes de crèdit dels clients:

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut