Exterior de la planta d'Iddink a Pallejà (Google Streetview)
Exterior de la planta d'Iddink a Pallejà (Google Streetview)

Un ciberatac a l'empresa de material escolar Iddink exposa dades d'instituts i famílies

La companyia, amb filial a Pallejà, assegura que entre la informació compromesa hi podria haver noms i detalls bancaris de centres educatius i estudiants

Redacció/AgènciesActualitzat

L'empresa de material escolar Iddink, amb filial a Pallejà, ha patit un ciberatac que ha deixat al descobert informació personal de clients, entre els quals podria haver-hi centres de secundària i estudiants de l'estat.

L'empresa holandesa ha informat que l'atac s'ha produït aquesta setmana i atribueix l'atac al grup Cactus.

"Certes dades dels sistemes d'Iddink a Holanda s'han vist compromeses", assegura l'empresa en un comunicat. La informació en risc pot incloure dades personals "com ara noms, adreces de correu electrònic, números de telèfon, números de compte corrent de clients de les famílies d'estudiants que hagin fet comandes de llibres o articles educatius".

L'empresa indica que ja ha pres les mesures necessàries per "contenir i limitar" els efectes de l'atac i ha tancat els sistemes que podrien veure's afectats pel ciberatac. Iddink està duent a terme una investigació per determinar exactament quines dades han quedat exposades. Diversos experts d'una empresa externa estan col·laborant amb l'empresa per saber l'abast del ciberatac.

La companyia ha informat de l'atac a la policia dels Països Baixos, que també està fent la seva investigació.
 

 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialPirateriaCiberdelicte
Anar al contingut