Barcelona

Un centenar d'estudiants anti-Bolonya es tornen a tancar a la UB i a la UAB

Uns 50 estudiants contraris al Pla Bolonya han ocupat la facultat de Geografia i Història de la UB, al barri del Raval. Hi han passat la nit com a acte d'arrencada de tres jornades de vaga en què mobilitzaran piquets informatius. La protesta s'ha decidit aquest dimarts a la nit, en una assemblea de 200 persones. Al cap de poc s'ha sabut que una trentena d'estudiants més s'han tancat a la facultat de Dret de la UB, a la Diagonal. Aquest matí, un grup d'universitaris s'han tancat al deganat de Ciències de l'Educació de la UAB. Les tancades arriben una setmana després del desallotjament del rectorat de la UB pels Mossos, que va acabar amb la batalla campal als carrers de Barcelona.

Actualitzat
En la tancada de la Diagonal, i segons ha explicat un dels estudiants, el degà de la facultat s'ha presentat aquesta mateixa nit al centre per pactar les condicions de l'ocupació i citar-los en una reunió per aquest dimecres al matí. Els estudiants poden decidir seguir l'exemple dels companys de Geografia i Història, declarar-se en vaga i organitzar piquets informatius.

Ara fa una setmana, dimecres a les sis del matí, els Mossos d'Esquadra van desallotjar el rectorat de la UB, on feia gairebé quatre mesos que un grup de joves protestaven contra el Pla Bolonya. A partir d'aquí es va desencadenar una batalla campal que encara porta cua a causa de la polèmica intervenció dels Mossos d'Esquadra, que s'han autoexculpat d'algunes agressions, com les que van rebre un fotoperiodista i un menor.

Fins ara no hi ha hagut cap cessament ni dimissió pels fets. El conseller d'Interior, Joan Saura, que aquest dimarts ha enviat als Mossos una carta de suport, compareixerà dimarts que ve al Parlament per informar sobre l'actuació del seu departament i de la policia, en aquest cas.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut