Una parella de caçadors a Vilabella (ACN/Ariadna Escoda)

Un centenar de caçadors fan una batuda solidària per promocionar la carn de caça

Es tracta d'un pla pilot que s'ha fet a Vilabella, amb la participació de la Generalitat, que vol evitar el malbaratament alimentari

Fa anys que s'organitzen batudes de senglars per reduir-ne la superpoblació. Un centenar de caçadors han participat en una d'especial aquest diumenge a Vilabella, a l'Alt Camp, que hi afegeix un objectiu solidari: la carn es destina a l'Associació Ginesta, que atén una setantena de famílies en risc d'exclusió social.

La iniciativa està inclosa en el pla de xoc del Departament d'Acció Climàtica, que n'avaluarà els costos, i que vol revalorar la carn de caça entre els consumidors i evitar-ne el malbaratament.

El 50% de la carn de senglar que es captura va a comercialització, però de l'altra meitat hi ha una part que es destina al consum propi, dels caçadors, i l'altra es destrueix, segons la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, que explica que l'objectiu és "que el màxim de carn possible arribi a les nostres taules, i per això es prepara un nou decret de carn de caça".

Un caçador dona indicacions als companys (ACN/Ariadna Escoda)

"Volem arribar al món urbanita, que vegin que els caçadors som solidaris i intentem controlar la fauna", apunta Cándido Valderrama, coordinador de l'Associació de Gossers Caçadors de Catalunya.

La carn caçada passarà els controls sanitaris necessaris i es farà arribar a l'Associació Ginesta en petits paquets congelats.

Es calcula que l'any passat es van abatre un total de 60.000 senglars, que representen unes 2.000 tones de carn.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientAlimentació
Anar al contingut