Tossa de Mar

Un cementeri de milers de pneumàtics en plena natura al bosc de Tossa de Mar

Els pneumàtics es van col·locar per fer un circuit de kàrting fa 30 anys, ara en desús, i se n'han llençat altres durant anys

Mariona Comellas MasóActualitzat

A Tossa de Mar, a tocar del massís de Cadiretes, hi ha un autèntic cementiri de prop de 2.500 pneumàtics amagat per la natura. Fa anys que s'hi acumulen però ara han sortit a la llum arran de la queixa dels veïns per la presència d'insectes.

Els Agents Rurals han trobat l'antic circuit de karts que es va construir fa més de 30 anys molt a prop de Tossa. Quan va cessar en l'activitat, la instal·lació va quedar intacta i, malgrat el pas del temps, encara es pot fer pràcticament el recorregut amb pneumàtics escampats per tot arreu. S'hi han sumat els que la gent ha anat deixant en una acumulació que converteix el lloc en un perill en cas d'incendi i en un viver de mosquit tigre per l'aigua que retenen els pneumàtics.

 

 

Ignasi de Dalmases, cap dels Agents Rurals a Girona, lamenta que la situació s'hagi degradat tant:
 


"Això fa anys que va quedant allà, està inclús barrejat amb la vegetació. És important que es pugui iniciar aquest procés i retirar totes aquestes restes."

 

 

Tot i que l'antiga societat, propietària del kàrting, és la responsable de l'abandonament del lloc, l'actual propietari dels terrenys ja ha començat a fer-hi neteja. S'ha compromès a regenerar l'espai i a fer-se càrrec del tractament dels residus.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut