Trinidad Jiménez, en una imatge d'arxiu
Trinidad Jiménez, en una imatge d'arxiu
Madrid

Un avió de l'exèrcit espera a prop de Trípoli per poder evacuar uns 80 espanyols que volen sortir de Líbia

La ministra d'Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, ha explicat des del Congrés dels Diputats que el govern espanyol té a punt un avió en una ciutat propera a Trípoli, la capital de Líbia, per evacuar d'aquell país la vuitantena de ciutadans espanyols que en volen sortir. La titular d'exteriors ha afegit que la situació a Líbia és "absolutament inacceptable" i que Moammar al-Gaddafi no té legitimitat per continuar al capdavant del país.

Actualitzat
Un aparell de les Forces Aèries enviat pel govern espanyol és "en una ciutat pròxima a Trípoli" i està a l'espera d'obtenir el permís d'aterratge a la capital per poder reunir els "entre 50 i 80" ciutadans espanyols que volen sortir de Líbia. Ho ha explicat als passadissos del Congrés la responsable del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, que ha negat que s'estigui actuant amb retard i ha explicat que l'aparell podria evacuar també altres ciutadans europeus.

També en declaracions als periodistes, Jiménez ha assegurat que Moammar al-Gaddafi "ha perdut tota legitimitat per continuar al capdavant del país després d'haver "decidit bombardejar els seus propis ciutadans". La titular d'Exteriors ha explicat que segueix amb "molta preocupació" els esdeveniments a Líbia i ha reiterat "la ferma condemna" del govern espanyol "a la violència extrema", que ha qualificat d'"absolutament inacceptable".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut