Un atac informàtic bloqueja el SEPE, el servei estatal d'ocupació

S'ha detectat aquest dimarts al matí a primera hora, i ha inutilitzat la pàgina web i tots els ordinadors del sistema informàtic

RedaccióActualitzat

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE, per la sigla en castellà) ha estat víctima, aquest dimarts, d'un atac informàtic que impedeix accedir a la seva pàgina web. Es tracta d'un atac que ja fa més de quatre dies que dura.

Fonts del Ministeri de Treball i Economia Social han informat que un equip de tècnics i experts treballen per recuperar el sistema informàtic.

Mentrestant, s'ha habilitat una línia telefònica amb el número 060, per oferir "la possibilitat de rebre informació sobre aquest incident".

En la mateixa nota, el ministeri lamenta "profundament" les molèsties ocasionades als usuaris del servei.

Per la seva banda, el sindicat de funcionaris CSIF ha informat que el ciberatac ha afectat tant els ordinadors de les oficines com els portàtils de les persones que fan teletreball.

L'atac informàtic s'hauria fet amb un virus "ransomware" (programari de segrest), un programa maliciós que pot bloquejar arxius i ordinadors amb la finalitat de demanar un rescat --"ramson" en anglès-- per recuperar les dades i el sistema.

Arran d'aquest atac informàtic, el CSIF també ha recordat que porten mesos "demanant un suport ferm en inversió tecnològica" perquè "les aplicacions i els sistemes informàtics tenen una antiguitat mitjana d'uns trenta anys".

Fonts sindicals han explicat a l'ACN que l'atac s'ha detectat cap a les 6.30 del matí i que al cap de tres hores s'ha demanat a tots els treballadors que apaguessin els equips, per evitar que el virus es propagués.

Anar al contingut