janquim / Barcelona

Un assessor d'Obama s'adreça a 200 empleats públics catalans

Les institucions s'esforcen per trobar noves maneres de comunicar i, a més, l'administració prova d'adaptar-se als canvis que les noves tecnologies provoquen. Amb aquesta doble finalitat, s'organitzen sessions especials de formació adreçades als empleats públics i obertes a tothom.

Actualitzat
Jordi Segarra, que va ser un dels col·laboradors de la campanya de Barack Obama des de l'agència STpolitics, ha explicat aquest matí les claus de la relació institucional amb la ciutadania en una conferència que ha aplegat prop de 200 assistents, la majoria empleats de l'administració pública catalana.

Segarra ha deixat clar que no n'hi ha prou de copiar el tipus d'eines que es van fer servir a la campanya presidencial dels Estats Units i ha posat en relleu que el més important per ser comprès des de qualsevol institució és mostrar-se de la forma més autèntica possible, sense imitacions artificioses i adaptant el missatge a l'entorn i als canals de comunicació emprats.

L'acte no era una conferència singular en un any d'eleccions, sinó una més de les sessions que organitzen des de ja fa uns quants anys el Departament de Justícia i el de Presidència amb la finalitat d'incitar models de canvi en l'administració. Potser el més rellevant és que totes aquestes sessions es troben a la xarxa perquè el màxim nombre de persones les puguin aprofitar.

Debats interns

Aquesta ha sigut la divuitena sessió i la propera serà el 9 de març, amb el politòleg Antoni Gutiérez Rubí com a ponent. En totes aquestes trobades hi ha sempre una fase prèvia, en què els empleats públics comenten els seus interessos i obren debats temàtics sobre les possibles aplicacions de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l'àmbit de l'administració i, després, tornen a participar per valorar la conferència i encetar línies de discussió.

Com expliquen els seus impulsors, es tracta d'introduir a l'administració la cultura basada en les possibilitats que les TIC permeten per compartir el coneixement i fer-ne difusió. Responsables d'àrees diverses de l'administració participen en les converses posteriors i redistribueixen el que han après en els seus entorns. La sessió anterior, fa tres mesos, va anar a càrrec del consultor Genís Roca i va consistir en un debat intens sobre les maneres d'usar internet per a l'administració.

Eines per aprendre i compartir

A més de les sessions amb un convidat i el blog compartit, aquests empleats públics accedeixen a altres eines per compartir el que han après, gràcies a l'ús de Slideshare (un lloc per compartir presentacions), Delicious (un lloc per compartir els enllaços web) i altres instruments.

Com que les sessions són obertes, també hi assisteixen persones interessades en les qüestions que s'hi tracten, que solen comentar després el que han vist públicament, com ha fet en aquesta ocasió al seu blog l'expert en estratègia política Ricard Espelt.
Anar al contingut