El vaixell "Elbeik", fondejant a Punta de Macarella, a Menorca (CCMA)

Un altre vaixell carregat de vedells atracarà a Cartagena després de tres mesos al mar

Defensors animalistes denuncien que el bestiar serà sacrificat després de patir maltractament el temps que ha estat pel Mediterrani

RedaccióActualitzat

Un vaixell amb 1.800 vedells a bord navega en direcció a Cartagena, després que l'Estat l'hagi obligat a portar els animals cap a aquest port, on podrien ser sacrificats.

La nau havia sortit de Tarragona al desembre i es dirigia cap a Turquia, que va rebutjar els vedells perquè sospitava que estaven infectats. Cap altre país els ha volgut comprar.

El vaixell, de nom "Elbeik", portava fondejat a Punta de Macarella, a Menorca, des del cap de setmana, després de 3 mesos navegant sense rumb fix. Ja han mort 100 animals a bord.

Es preveu que pugui arribar aquest dijous al vespre al port de Cartagena.

L'objectiu seria que, un cop arribin a port, siguin inspeccionats per determinar el seu estat sanitari i de benestar.

L'ordre que el vaixell es dirigís cap a Cartagena l'ha donada la Direcció General de la Marina Mercant a petició del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Però l'Autoritat Portuària de Cartagena, contrària a l'arribada, ha dit que "no hi ha cap justificació" perquè el port de Cartagena hagi de rebre un vaixell que va sortir de Tarragona.


Dos vaixells en poc temps

El propietari de l'embarcació va decidir aturar la tornada a Espanya a principis de mes fins a saber com es resolia el cas d'un altre vaixell, el "Karim Allah", que finalment va acabar amb el sacrifici de 800 vedells a Cartagena, perquè es va considerar que no estaven en condicions d'aguantar més temps a alta mar buscant un país on els volguessin comprar.

Les dues embarcacions van salpar a mitjans de desembre des d'Espanya cap a Turquia i després a Líbia, però aquests països van prohibir desembarcar els animals per la sospita que estiguessin infectats amb la malaltia coneguda com llengua blava, cosa que va ser desmentida tant per l'associació de productors Asoprovac com pel govern espanyol.

 

L'associació animalista Igualtat Animal, que assegura que els vedells seran sacrificats, denuncia el maltractament a aquest bestiar i en responsabilitza el govern espanyol, que "podria haver evitat el patiment de milers d'animals a la deriva durant mesos, fins i tot sense menjar", assegura la directora executiva, Sílvia Barquero.

 

Aquesta organització reclama que s'aturi el comerç i exportació d'animals vius fora de la Unió Europea perquè, assegura, "l'aplicació de la legislació europea sobre protecció d'animals durant el transport és completament deficient a Espanya".

ARXIVAT A:
Maltractament animalRamaderia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut