Un altre premi per a Rosalía: el Ciutat de Barcelona
Rosalía (EFE)

Un altre premi per a Rosalía: el Ciutat de Barcelona

A la cantant de Sant Esteve Sesrovires, l'han guardonat per "El mal querer"

Actualitzat

El Premi Ciutat de Barcelona és el nou reconeixement per al currículum de Rosalía. Gràcies al seu disc "El mal querer", la cantant de Sant Esteve Sesrovires rebrà 7.000 euros de l'Institut de Cultura de Barcelona.

El jurat diu que "El mal querer" és un disc de "capacitat innovadora, qualitat i transversalitat" artística. Aquest és el segon disc de Rosalía. El primer, "Los ángeles", es va publicar el 2017 i, malgrat tenir força bones crítiques, no va generar tan enrenou com "El mal querer".

Aquest segon treball ha estat produït per l'artista canari que viu a Barcelona "El Guincho", i hi ha donat un to més transgressor, amb influències molt més dispars que no pas el primer.

Notícia relacionada: La Rosalía motera protagonitza el cinquè vídeo d'"El mal querer"


Altres guanyadors d'enguany

En el món de la ficció literària, Josep Pedrals ha guanyat per la novel·la "Els límits de Quim Porta" i Mario Cuenca Sandoval per "El don de la fiebre" en català i castellà, respectivament.

En la categoria de mitjans de comunicació, la Directa rep el premi per haver publicat "La guerra bruta de l'aigua". Jordi Prat i Coll ha guanyat a la categoria de teatre per la posada en escena de "Els Jocs Florals de Canprosa" de Santiago Rusiñol.

Els arquitectes de LaCol, del barri de Sants, tenen el premi en la categoria d'arquitectura i urbanisme pel seu projecte de vivenda cooperativa de La Borda. El premi a la traducció en llengua catalana és per a Anna Soler Horta, per la seva feina traduïnt  "Austerlitz" de W.G. Sebald.

"Rhumans", la tercera part de la trilogia pallassa de "Rhum & Cia" i que es va estrenar al Grec 2018 ha guanyat el premi en la categoria de circ. Salva Sanchís ha guanyat en dansa per "Radical Light" i el premi d'arts visuals és pel col·lectiu Halfhouse.

"La immigració francesa a l'àrea de Barcelona a l'època moderna", la tesi doctoral de Miquel Amengual Bibiloni, ha guanyat el premi d'història de Barcelona i "El sueño de los mártires" de Dardo Scavino té el premi d'assaig.

En ciències experimentals s'ha premiat Ignasi Ribas, en ciències ambientals el premi és per Marcos Fernánde-Martínez, Jordi Sardans i Josep Peñuelas. En ciències de la vida, el premi és per a Edurard Batlle,

La Germandat de trabucaires, geganters i grallers té el premi en cultura popular i l'assocació CoeducAcció té el premi d'educació. La cooperativa de cinema Zumzeig, del barri d'Hostafrancs ha rebut el premi dins la categoria d'audiovisuals i la col·lecció de joies "Level" de Marc Monzó té el premi de disseny.

La cerimònia d'entrega de premis es farà el 14 de febrer, durant les festes de Santa Eulàlia.

La cerimònia serà presidida per l'alcaldessa Ada Colau i el comissionat de Cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats, i serà conduïda per Àgata Roca. Durant la cerimònia es farà una actuació de llums i màping integrada en el Festival de la Llum.

 

ARXIVAT A:
MúsicaRosalía
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut