La policia havia ofert una recompensa de 20.000 lliures per qualsevol informació que ajudés a localitzar Daniel Khalife
La policia havia ofert una recompensa de 20.000 lliures per qualsevol informació que ajudés a localitzar Daniel Khalife
Londres

Un agent fora de servei deté el fugitiu que ha portat de corcoll la policia de Londres

L'exsoldat de 21 anys Daniel Khalife estava detingut acusat d'espionatge i terrorisme i va fugir dimecres de la cuina de la presó de Wandsworth amagat als baixos d'un camió de repartiment

RedaccióActualitzat

Han estat tres dies d'operació de caça a l'home i aquest matí de dissabte finalment la policia metropolitana de Londres ha aconseguit localitzar i detenir Daniel Abed Khalife, un exsoldat de 21 anys acusat d'espionatge i terrorisme que es va escapar dimecres de la presó de Wandsworth.

La detenció ha estat a les 11 del matí a la zona de Greenford, a l'oest de Londres. A uns dotze quilòmetres de distància de Richmond Park, on divendres es va centrar l'operatiu de recerca policial després de la trucada d'un ciutadà que assegurava haver vist Khalife al parc.

Segons les primeres informacions, el fugitiu circulava en bicicleta al costat d'un canal quan un agent de policia que no estava de servei l'ha reconegut. Hauria estat aquest agent, que no anava uniformat, qui hauria aconseguit aturar Khalife, fer-lo baixar de la bicicleta i immobilitzar-lo fins que han arribat reforços policials. 

La fugida i desaparició del sospitós de terrorisme i la incapacitat de la policia per localitzar-lo des de dimecres ha provocat una forta polèmica al Regne Unit. Els laboristes han qüestionat l'actuació de l'executiu de Rishi Sunak i dels responsables policials. A més acusen el govern d'enfonsar el sistema judicial i penal del país amb els seus programes d'austeritat

El fugitiu es va lligar amb unes corretges als baixos i va fugir amagat en aquest camió de repartiment
El fugitiu es va lligar amb unes corretges als baixos i va fugir amagat en aquest camió de repartiment (Reuters) 

La fugida de Daniel Abed Khalife i l'operació policial de recerca ha copsat l'atenció de l'opinió pública, que ha seguit interessada totes les novetats sobre el cas als mitjans de comunicació.

La policia va demanar la col·laboració de la ciutadania per localitzar el pres fugitiu i, per seguretat, es van incrementar els controls a ports i aeroports per evitar que Khalife fugís del país, fet que va provocar retards en alguns vols.

Khalife, membre en servei de l'exèrcit britànic, era a la presó a l'espera d'un judici per càrrecs de terrorisme --per presumptament col·locar bombes falses en una base militar-- i per espionatge per aconseguir informació reservada que es pensa que volia facilitar a l'Iran.

El jove soldat va escapar de la presó de Wandsworth enganxant-se a la part inferior d'un camió de repartiment. Anava vestit de xef perquè col·laborava en les feines de la cuina del centre penitenciari. Quan la policia va localitzar el camió amb què havia fugit, a dues milles a l'est de la presó, Khalife ja havia desaparegut i tot el que quedava de la seva fugida eren les corretges amb què s'hi havia lligat.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeRegne Unit
Anar al contingut