Barcelona

Un 47% de catalans votaria "sí-sí" a la consulta el 9-N, segons el baròmetre del CEO

El "no-no" arribaria al 19%, mentre que un 11% reconeix que no anirà a votar a la consulta si finalment se celebra

RedaccióActualitzat

Els resultats de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) afirmen que un 47% del catalans té previst votar afirmativament a les dues preguntes que es faran el 9 de novembre, si finalment se celebra la consulta. Les preguntes que s'hi formularan són: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?" i, si és que sí, "Vol que sigui un Estat independent?"

El "no-no" arribaria al 19%, mentre que el "sí-no" se situaria en prop del 9%. 

Alt percentatge d'indecisos

Aproximadament un de cada deu enquestats encara no ha decidit què votarà. Les persones que afirmen que no tenen cap intenció de votar en aquest referèndum arriben a l'11%. 

Atenent aquest aspectre, el director del CEO, Jordi Argeleguet, fa notar que si es descarta el percentatge d'abstencionistes que saben segur que ho seran, aleshores augmenta la proporció de vots "sí-sí" i podria arribar, diu Argeleguet, fins al 56%.

És la primera vegada que el CEO inclou la pregunta del 9-N al baròmetre, després que el president de la Generalitat, Artur Mas, la va anunciar el passat 12 de desembre, fruit d' un acord parlamentari entre CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut