Arseni Iatseniuk, durant la compareixença davant la premsa a Brussel·les (Foto: Reuters)
Arseni Iatseniuk, durant la compareixença davant la premsa a Brussel·les (Foto: Reuters)
Brussel·les

Ucraïna assegura que el referèndum és "il·legal" i engega el procés per dissoldre la cambra de Crimea

"Crimea és i seguirà sent part d'Ucraïna", ha afirmat Arseni Iatseniuk en una compareixença davant la premsa a Brussel·les després de reunir-se amb els caps d'estat i de govern europeus. També ha enviat un clar missatge: "President Putin, enderroqui aquest mur, el mur de la intimidació, el mur de l'agressió militar, i construïm un nou tipus de relació entre Ucraïna i Rússia, estem disposats a cooperar, però no ens rendirem ni serem els subordinats de Rússia".

RedaccióActualitzat

Ucraïna no té intenció de renunciar a Crimea. La Rada Suprema, la cambra legislativa ucraïnesa, ha iniciat el procés per dissoldre el Parlament d'aquesta regió autònoma, després que hagi aprovat annexionar-se a la Federació Russa. El president interí Oleksadr Turtxínov, ha assegurat, en un missatge televisat, que el referèndum convocat per la cambra de Crimea és "il·legal i il·legítim", i que "d'acord amb les facultats que tinc conferides", en suspenia la celebració.

Per la seva banda, el primer ministre d'Ucraïna, Arseni Iatseniuk, també ha considerat "il·legítima" la decisió del Parlament de Crimea d'unir-se a Rússia i ha dit que el referèndum que vol fer, d'aquí a tan sols deu dies, no té cap base legal. "Crimea és i seguirà sent part d'Ucraïna", ha afirmat en una compareixença davant la premsa a Brussel·les després de reunir-se amb els caps d'estat i de govern europeus.

Iatseniuk també ha advertit que Ucraïna respondrà a Rússia si envaeix el seu territori. Amb tot, el líder ucraïnès ha demanat solucionar la crisi per mitjans pacífics, ha exigit a Moscou que no doni suport a la secessió de la península rebel i ha enviat un clar missatge: "President Putin, enderroqui aquest mur, el mur de la intimidació, el mur de l'agressió militar, i construïm un nou tipus de relació entre Ucraïna i Rússia, estem disposats a cooperar, però no ens rendirem ni serem els subordinats de Rússia".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut