Turull, Romeva, Borràs, Mundó, Rull i Bassa ja són a casa

RedaccióActualitzat

33 dies i 32 nits després, els consellers cessats pel 155 que l'Audiència Nacional va ordenar empresonar han tornat a casa. Però no hi han tornat tots. Només sis dels vuit membres del govern que va organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. Són Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

A Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els manté en presó preventiva. Argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva.

Borràs i Bassa, que eren a Alcalá-Meco, van estar les primeres a sortir. Poc abans de les quatre de la tarda, van quedar en llibertat. Van sortir de la presó en una furgoneta. No ho van fer a peu perquè Borràs té un esquinç al turmell.

Les conselleres cessades només es van aturar per recollir la mare de Borràs i els dos fills de Bassa. Una mica més endavant -i ja sense la pressió de les càmeres- les conselleres destituïdes es van poder fer les primeres fotos en llibertat i abraçar-se amb altres familiars i alguns membres dels seus partits.


Més temps van trigar els quatre consellers cessats que han quedat en llibertat. Es preveia que sortirien a les sis de la tarda, però van haver d'esperar tres quarts d'hora més. Ja era fosc quan Rull, Turull, Romeva i Mundó van sortir d'Estremera.

Els quatre van saludar els familiars, amics i companys que els esperaven i van pujar en un cotxe que els va portar cap a Catalunya. Un cop a casa es preparen per fer campanya. Mundó ja ha aparegut en l'acte d'inici de campanya.

Tots són candidats, a la llista d'ERC o de Junts per Catalunya, com també ho és Dolors Bassa. Meritxell Borràs va decidir deixar la política.

 

 

Tots els alliberats han hagut de pagar una fiança de 100.000 euros, que ha abonat la caixa de solidaritat de l'ANC i Òmnium.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut