Nogueras, amb Turull i Puigdemont a Brussel·les aquest divendres (ACN)

Nogueras s'uneix a l'equip de Puigdemont a Brussel·les en el tram final de negociacions amb el PSOE

Es manté l'optimisme de cara a un acord que podria ser imminent

RedaccióActualitzat

Les negociacions de cara a un acord entre Junts i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez han tornat a agafar impuls. El secretari general de Junts, Jordi Turull, i el cap del grup parlamentari, Albert Batet, tornen a ser a Brussel·les per entomar el tram decisiu de les converses.

Segons ha pogut saber TV3, la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha agafat un vol aquest diumenge a la tarda cap a Brussel·les per afegir-se al grup negociador.

L'endemà del missatge de Turull a les xarxes amb una imatge del Lluçanès amb la frase "Escampar la boira sempre va bé", els dos dirigents del partit de Carles Puigdemont s'han desplaçat a la capital belga per encarar la recta final d'unes negociacions en què impera la prudència i la discreció. "Quan les coses són a tocar, 'keep calm'", va assegurar des de Perpinyà l'eurodiputat de Junts Toni Comín.

Sense esmentar directament la llei d'amnistia ni les converses, el mateix Puigdemont ha recordat aquest diumenge al matí, amb un missatge a X, que el "lawfare" o judicialització de la política és un dels temes candents:

Per part del PSOE, en les últimes hores ha predominat l'optimisme, però també l'hermetisme. I arriben a aquestes hores o dies decisius amb l'aval de la militància. Les bases del PSOE han aprovat amb un 87% dels vots l'acord per formar un govern amb Sumar i assolir el suport d'altres formacions polítiques per obtenir la majoria necessària per a la investidura de Pedro Sánchez.

A la consulta --que s'ha fet de forma telemàtica, des de dilluns, i presencial aquest dissabte-- han votat el 63,4% dels militants. L'11,93% hi ha votat en contra.

A l'espera que es puguin resoldre aquestes negociacions, la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ja ha registrat una petició a la mesa perquè l'eventual ple d'investidura es pugui celebrar qualsevol dia fins al 27 de novembre.

Si aquell dia no hi ha hagut una investidura, es convocaran automàticament unes noves eleccions el 14 de gener.

Armengol, però, afirmava aquest dissabte que "aviat hi haurà un nou govern de Pedro Sánchez".

ARXIVAT A:
Investidura
Anar al contingut