Trobada de Putin i Trump, al juliol del 2017, a la cimera del G20
Trobada de Putin i Trump, el juliol del 2017, a la cimera del G20

Trump i Putin es reuniran el 16 de juliol a Hèlsinki

Actualitzat

Donald Trump i Vladímir Putin ja han trobat dia i lloc per fer la primera cimera bilateral. Serà el 16 de juliol a Hèlsinki, la capital de Finlàndia, ben a prop de Rússia.

 Entre els temes a discutir, "una varietat de qüestions de seguretat nacional", ha dit la Casa Blanca.

La sintonia que hi havia entre els dos presidents abans de la victòria de Trump havia anat desapareixent per culpa de fortes tensions entre Washington i Moscou.

S'havia arribat a parlar d'ambient de Guerra Freda.

Va ser justament a Hèlsinki on fa més de 40 anys va començar el desgel entre els dos blocs.

Trump i Putin es van reunir per primera vegada al juliol passat durant la cimera del G20 a Alemanya, però no s'ha tornat a veure i ara busquen una trobada bilateral més àmplia.

Durant la cimera del G7, a començaments de juny al Canadà, Trump va proposar que Rússia es reincorpori a aquest grup de les principals economies del món, del qual va ser expulsada el 2014 deprés de l'annexió russa de la península de Crimea en territori ucraïnesa.

Encara que els Estats Units mantenen dures sancions a Rússia, Trump ha mostrat el seu desig de millorar les relacions, cosa que inquieta l'oposició demòcrata per la suposada ingerència russa en les eleccions presidencials del 2016.

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut