Donald Trump, aquesta nit, a Nova York (Reuters)
Donald Trump, aquesta nit, a Nova York (Reuters)
Nova York

Trump demana més control sobre la gestió de l'ONU per fer més viable l'organització

Aquest dimarts comença l'Assemblea General de l'ONU, amb el debat de qüestions com les tensions amb Corea dels Nord o les crisis humanes de Síria i Birmània

RedaccióActualitzat

Donald Trump demana més control sobre la gestió de les Nacions Unides, amb més transparència i menys burocràcia. Ho ha dit durant la seva primera compareixença davant l'organització, fent servir un to diplomàtic, lluny del menyspreu que el president nord-americà havia fet servir cap a la institució.

Trump també ha reclamat que cap estat assumeixi una càrrega excessiva de les missions de l'ONU, en una referència clara als Estats Units.

"Hem d'estar segurs que ningú ni cap estat membre carrega una part desproporcionada de la responsabilitat, ja sigui militar o financera. Encoratgem al secretari general perquè faci servir la seva autoritat per retallar la burocràcia, reformar els mecanismes desfasats i prendre decisions fermes per avançar en la missió central de l'ONU."

Tot i això, la intervenció més esperada del president nord-americà serà aquest dimarts, quan comença l'Assemblea General de l'ONU. Entre els temes que es debatran, el desafiament de Corea del Nord, el futur de l'acord nuclear amb l'Iran o les crisis humanes de Síria i Birmània.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut