Trump anuncia que prohibirà la xarxa social xinesa TikTok als Estats Units

Trump veu amb recel aquesta aplicació, perquè considera que Pequín la podria utilizar com a mitjà per vigilar i per distribuir propaganda

RedaccióActualitzat

Donald Trump vol prohibir als Estats Units la xarxa social xinesa TikTok. El president dels Estats Units al·lega motius de seguretat nacional perquè considera que Pequín podria utilitzar TikTok com a mitjà per vigilar i per distribuir propaganda.

Trump ha fet l'anunci als periodistes a bord de l'avió Air Force One, i, per fer-ho, assegura que recorrerà als seus poders econòmics d'emergència o a un decret executiu.

Poc abans, el mateix president confirmava que la prohibició de l'app era una de les opcions que estudiava el seu govern:

"Ens estem fixant en TikTok. Potser prohibim TikTok. Podem fer altres coses, tenim un parell d'opcions, però estan passant moltes coses, així que veurem què passa. Estem mirant moltes alternatives a TikTok."

 

Trump ha passat en poques hores de dir que es planteja prohibir Tik Tok a assegurar que ho farà
Trump ha passat en poques hores de dir que es planteja prohibir Tik Tok a assegurar que ho farà (REUTERS/Tom Brenner)

Ja fa dies que l'administració nord-americana amenaça de prohibir-la, perquè té por que s'utilitzi per espiar els usuaris. Una de les opcions que té l'admistració americana és forçar ByteDance, l'empresa matriu de TikTok, amb seu a la Xina, a vendre's la part nord-americana del negoci.

L'anunci de Trump es produeix poc després que el diari The New York Times revelés que Microsoft tenia interès a comprar la popular xarxa social de vídeos curts.

La decisió de Trump també coincideix amb l'augment de les protestes antiracistes als Estats Units aquest 2020, moltes de les quals s'han vehiculat i publicitat mitjançant TikTok.

La prohibició també s'emmarcaria en l'escalada de desconfiança i represàlies entre els EUA i la Xina.

TikTok nega totes les acusacions i assegura que totes les dades dels usuaris dels EUA s'emmagatzemen en aquest país. De fet, TikTok està prohibida dins de la Xina.


La xarxa dels joves, amb problemes de seguretat

Amb uns 1.000 milions d'usuaris, TikTok és la xarxa social que creix més ràpid al món. Molts dels usuaris són joves, que ja no volen ser "youtubers" o "instagramers", prefereixen ser "tiktokers".

L'auge de TikTok té ombres. Té problemes de seguretat i fins i tot va ser multada el 2019 per no protegir la informació dels usuaris menors.

Els Estats Units no són el primer país que es planteja la prohibició. L'Índia la va vetar a principis de juliol en plena batalla geopolítica amb la Xina al Caixmir.

ARXIVAT A:
TecnologiaXarxes socials Estats UnitsXina
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut