Trump acomiada el tercer assessor de Seguretat Nacional: el polèmic John Bolton
Donald Trump (Reuters)
Washington

Trump acomiada el tercer assessor de Seguretat Nacional: el polèmic John Bolton

El president dels Estats Units ha reconegut que tenien discrepàncies en política exterior, però Bolton diu que és ell el que ha plegat

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, torna a desfer-se d'elements clau del seu gabinet. Aquesta vegada, li ha tocat al seu assessor de Seguretat Nacional, John Bolton.

Donald Trump ha anunciat el seu cessament fulminant, segons diu, a causa de forts desacords amb molts dels seus suggeriments.

 

 

Bolton ha dit que aquest dilluns li va oferir la dimissió per fer-la efectiva dilluns que ve, i que Trump li va deixar anar: "I per què no demà?"

 

Al marge de qui tingui raó, la sortida d'aquest veterà radical de l'administració era qüestió de temps ja que, tot i ser, com Trump, conservador, diferien en la política exterior

Bolton és un ferm partidari de l'intervecionisme dels Estats Units en els afers internacionals. És ell qui ha dissenyat la política de mà dura amb l'Iran. Va posar el crit al cel quan Trump va planejar rebre els talibans diumenge a Camp David, desconfia molt de Corea del Nord i Rússia i tenia pressa per llançar intervencions militars a l'Iran o a Veneçuela.

Fonts de la Casa Blanca asseguren que les discrepàncies més fortes no eren amb Trump, sinó amb el secretari d'Estat, Mike Pompeo, i al voltant de la retirada militar de l'Afganistan i les converses de pau amb els talibans. En aquesta guerra, el president dels Estats Units simplement hauria hagut de triar.

 

El tercer que marxa d'aquest càrrec en el mandat de Trump

Ara, Trump haurà de triar el successor. Serà el quart que tindrà en dos anys i mig, tot un rècord. I el càrrec és un dels més importants, ja que l'escollit dissenya la política per als punts més calents del planeta.

La política exterior dels Estats Units potser serà ara menys agressiva. Per exemple, la Casa Blanca ha dit avui, dimarts, que Trump està disposat a trobar-se amb el president iranià cara a cara i sense condicions.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut