L'edifici de l'Hospital Trueta de Girona en una imatge d'arxiu
L'edifici de l'Hospital Trueta de Girona en una imatge d'arxiu (Europa Press/Gloria Sánchez)

Una dona assassinada a Olot en un nou crim masclista

Al domicili també es va trobar la parella de la víctima, ferida de gravetat, que va morir posteriorment a l'Hospital Josep Trueta de Girona

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'una dona a Olot que es va trobar aquest dijous amb senyals de violència en un habitatge de la ciutat. La Conselleria d'Igualtat i Feminismes ha confirmat, aquest divendres, que es tracta d'una nova víctima de violència masclista.

Amb aquesta ja són 3 les dones mortes a mans de la parella o l'exparella a Catalunya. A més, se sumen dues víctimes de violència vicària pel cas d'un pare que va matar els seus dos fills el mes de gener, a Barcelona.  

La Policia va rebre un avís a través del SEM que alertava que hi havia dues persones --un home i una dona-- ferides amb arma blanca en un pis del municipi.

La dona, de 37 anys i mare de tres fills, la van trobar morta. Mentre que l'home, de 56 anys, que seria la parella de la víctima, s'hauria autolesionat. Els efectius mèdics el van traslladar a l'Hospital Josep Trueta de Girona amb ferides de diversa consideració, on posteriorment, va morir.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos investiga el cas i ha recollit proves a l'habitatge. Fins al domicili, també s'hi ha desplaçat la comitiva judicial, per fer l'aixecament del cadàver de la dona. A hores d'ara, els fets estan sota secret d'actuacions.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Olot ha decretat tres dies de dol oficial a partir d'aquest divendres i una concentració a les sis de la tarda davant de l'edifici consistorial.

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista, hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial. En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el número de WhatsApp 601 001 122, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar un cas, es pot anar a la Policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut