El bot salvavides amb l'home rescatat (Guàrdia Costanera dels Estats Units)

Troben un pescador que donaven per mort després d'estar 13 dies a la deriva al Pacífic

L'home va explicar que els últims dies va sobreviure menjant un salmó

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Costanera del nord-oest del Pacífic, als Estats Units, va informar de la desaparició de dues persones que havien sortit el dia 12 d'octubre amb un pesquer anomenat "Evening", a l'estat de Washington, i tenien previst tornar tres dies després, però no ho van fer. Van estar deu dies buscant-los, recorrent més de 14.000 milles quadrades durant més de vuit hores, però van acabar suspenent l'operació.

L'endemà d'aquest anunci, un vaixell de pesca del Canadà va trobar un dels dos desapareguts en un petit bot salvavides a uns 113 quilòmetres de la costa de Vancouver.

L'home havia passat tretze dies a la deriva. No se n'ha revelat el nom, però King-TV de Seattle ha identificat els socorristes que el van salvar com a Ryan Planes, i el seu oncle John, de la localitat canadenca de Sooke, ha parlat amb ells.

"El vam pujar a bord. Em va fer una forta abraçada i va ser emotiu", ha explicat un dels dos homes que el van rescatar. "Li vam donar esmorzar. Va beure tres ampolles d'aigua", ha continuat. "Tenia molta gana, pobre".

L'home els hauria explicat que, quan se li va acabar el menjar i l'aigua que portava, va pescar un salmó i va poder sobreviure.

Els guardacostes del Canadà van portar a terra l'home, que estava estable. Segons King-TV, l'home va ser traslladat a un hospital de Tofino, a la Colúmbia Britànica, per rebre tractament.

L'anunci del rescat el va donar la Guàrdia Costanera.


A començament de setmana, la mateixa Guàrdia Costanera dels Estats Units havia tuitat un dia abans que donava per suspesa la recerca, amb un missatge adreçat a les famílies dels desapareguts: "El nostre més sincer condol a la família de les persones desaparegudes durant aquest moment difícil".


El cas està sota investigació i el segon pescador que anava a bord del vaixell continua desaparegut.

ARXIVAT A:
Estats UnitsCanadà
Anar al contingut